ЖАС ӨРІКТЕН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Категориясы: Тағам
Өрік мұқият жуылады. Сүйектерінен арылтылып, үстіне аздаған су қосып, үккішпен үгіледі. Өрік пюресіне құм шекер және шикі жұмыртқаның ақ уызы салынып, шайқалады. Өрік қайнатпасына желатин ерітіледі. Лимон қышқылы қосылады да ол сыздықтатылып өрік пюресінің үстіне құйылып араластырылады. Қайнатпаны құю үстінде де пюрені араластыру тоқтатылмайды. Дайын ыдыстарға салынып, салқындатылады.
Бұл тағамға 650 грамм өрік, 200 грамм құм шекер, жұмыртқаның 100 грамм ағы, 1 грамм лимон қышқылы, 20 грамм желатин және 150 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:47:51 Қаралды-2737
ҚАРАТОРҒАЙ
![...](https://i.postimg.cc/GmYgVQ87/1.jpg)
Қараторғай - өте тамаша әнші құс. Әр жылы көктемде қанатты достарымыз - қара- торғайларды ұя жасап қарсы алу дәстүрге айналған. Қараторғай Қазақстанның көп жерлерінде кездеседі. Ол жыл құстарының қатарына жатады.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ
![...](https://i.postimg.cc/KYK4k9Yd/1.jpg)
Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.
АЯҚ КИІМГЕ ДЕ КҮТІМ КЕРЕК
![...](https://i.postimg.cc/d1d0R872/image.jpg)
Әдетте, адамның екі аяғы бірдей бола бермейді. Көбіне оң аяқ сол аяқтан гөрі үлкенірек келеді.