UF

ЖАҢҒАҚ БӨЛКЕСІ

Категориясы: Тағам


Жаңғақ бөлкесін жасау үшін жылытылған сүтке ашытқы қосылып, ол әбден еріп кеткенше араластырылады. Оның үстіне кагор шарабы құйылып, қант, жұмыртқа, тұз, какао, ұн, ұнтақталған жаңғақ салынады. Содан соң масса араластырылып, столға салып иленеді. Қамыр ыдысқа салынып, салфеткамен жауып байланады да жылы жерге қойылады. Қамыр көтеріліп, көлемі екі есе үлкейгенде ол стол үстіне салынып, екінші рет иленеді де тағы да жылы жерге қойылады. Сөйтіп әбден бабына келгенше тұрады. Дайын болған қамыр аспаздың қалауынша формаға келтіріледі. Алдын ала май жағылған металл табаға салынып 60-80 минут тағы да жылы жерге қойылады. Содан соң 200-210 градус температурада 1,0-1,5 сағат бойы пісіріледі.

Оның піскен-піспегенін қабығының түсіне және салмағына қарап айыруға болады. Дайын болған бөлкенің қабығы қоңыр тартып, салмағы жеңілденеді. Бөлкенің үстіне әр түрлі ұлттық оюлар салынып, әсемделеді.

Бұл тағамға 8 стакан ұн, 125 грамм сарымай, 2 стакан сүт, 2 стакан құм шекер, 3 жұмыртқа, жарты стакан кагор шарабы, 1 ас қасық какао, 300 грамм грек жаңғағының дәні, жарты шай қасық тұз, 100 грамм ашытқы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 12:22:48     Қаралды-1729

Мәлімет сізге көмек берді ма

АСПАН НЕГЕ КӨГІЛДІР?

...

Біздің Жерімізді көгілдір планета дейді. Бұлайша кездейсоқ аталмаған. Жерді қоршап тұрған ауа мұхиты көгілдір түстес.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ

...

50 грамм қантпен араластырылған жұмыртқа шайқалады. Үстіне ваниль ұнтағы қосылып, сүт құйылады. Сөйтіп қант әбден еріп кеткенше шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АСПАНДА ҚАНША ЖҰЛДЫЗ БАР?

...

Күн - біздің космостық үйіміздегі әрі жалғыз, әрі ең жақын жұлдыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АТАҚТЫ ХИМИКТЕР

...

Химия ғылымын зерттейтін және түрлі химиялық реакциялар мен химиялық заттармен жұмыс істейтін адамды химик деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘЛЕМНІҢ 9 ТАҢҒАЛАРЛЫҚ АҒАШТАР

...

Өсімдіктердің мыңдаған түрлері жер шарының түкпір-түкпірінде өсетін ғаламат ағаштар, оның ішінде 9 түрлері төменде келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Медицинада итбүлдірген жапырақтарын ұнтақ немесе қайнатып алынған тұнба турінде қызылшамен ауырған адамның қызуын түсіруге және асқазан сөлінің қышқылын баяулатуға қолданады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »