МҮКЖИДЕК КӘМПИТІ
Категориясы: Тағам
Мүкжидектің іріктеп алынып, жуылған жемістері кастрюльге салынып, үстіне су (1 килограмм жеміске 1 стакан) құйылады да жұмсарғанша қайнатылады. Қайнатылған жемістер сүртіледі, ал пюре қантпен араластырылып, қоюлығы қаймақтай болғанша қайнатылу керек. Алынған масса май жағылған астаушаларға, жұқа табаға немесе полиэтилен пленкаға салынып (қалай және қай жерге қойып кептірілуіне байланысты) қойылады. Дайын болған кәмпитті түрліше етіп кесуге болады. Олар тіпті түтікше етіліп те орала береді. Содан соң сақтауға қойылады.
Бұл тағамды жасауға 1 килограмм мүкжидек, 0,8-1,0 килограмм қант, 200 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:34:36 Қаралды-2962
МҰРНЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...
Сендер ауыздарыңа жара шығып, тамақ жей алмасаңдар бір-екі күн шыдайсыңдар, алмурын іші бұзылып, тыныс ала алмай қалсаң, қанша уақыт шыдайсыңдар?
ЕРЕКШЕ НЫСАНДЫ АРАЛДАР
Біз айналадағы әлемге қарап, кейбір өзімізге таңғаларлықпен байқалатын нысандарды таныс бейнелерге ұқсастыруға келетін болады.
АДАМНЫҢ МІНЕЗ-ҚҰЛҚЫ МЕН ІС-ӘРЕКЕТІНДЕГІ ЖАҒЫМДЫ ҚАСИЕТТЕР
Адалдық - адам бойындағы кіршіксіз ақ, таза ниет, имандылық қасиет. Атам қазақ кейінгі ұрпақтың тәрбиесіне көп мән берген. «Кісінің ала жібін аттама» (яғни, ұрлық жасама), «өтірік айтпа», «біреудің ақысын жеме» деген сияқты тыйымдар арқылы балалардың адал
ШАЙ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ АЙҒАҚТАР!
Шайдың шаршап шалдыққанда көңіл көтеріп, өсіресе, таңертең ішкен кезде ұйқы ашатынын және денені сергітіп, рахатқа бөлейтінін білеміз.
ЕСКІ КОМПЬЮТЕР НЕ ҮШІН ПАЙДАЛЫ?
Біз өз уақытын өтеген компьютерлер туралы айтып отырмыз.