UF

МҮКЖИДЕК КӘМПИТІ

Категориясы: Тағам


Мүкжидектің іріктеп алынып, жуылған жемістері кастрюльге салынып, үстіне су (1 килограмм жеміске 1 стакан) құйылады да жұмсарғанша қайнатылады. Қайнатылған жемістер сүртіледі, ал пюре қантпен араластырылып, қоюлығы қаймақтай болғанша қайнатылу керек. Алынған масса май жағылған астаушаларға, жұқа табаға немесе полиэтилен пленкаға салынып (қалай және қай жерге қойып кептірілуіне байланысты) қойылады. Дайын болған кәмпитті түрліше етіп кесуге болады. Олар тіпті түтікше етіліп те орала береді. Содан соң сақтауға қойылады.

Бұл тағамды жасауға 1 килограмм мүкжидек, 0,8-1,0 килограмм қант, 200 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 18:34:36     Қаралды-1780

Мәлімет сізге көмек берді ма

18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҮЙДАШ ХАН

...

Бұйдаш ханның билігі тек Жетісу жеріне ғана жүрген. Өйткені Таһир ханның кезінде- ақ Қазақ хандығының әлсіреуі күшейіп, қазақ жерінде бірнеше хандар пайда бола бастаған. Бұйдаш - Жетісу жеріндегі қазақ хандарының бірі. Ол аз ғана (1533-1534) хандық құрды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОЙ ЕТІ

...

Қазақ халқы тойға барын салған. Мұндай қуанышқа тіпті жалғыз атын сойып жіберетін болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ

...

Қабығы аршылып, өзегінен тазартылған алма салқын суға салынып, дайын болғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮТ СІЛІКПЕСІ

...

Сүт қайнатылып, оған құм шекер мен ванилин салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛЬПИНИЗМ ТАРИХЫНАН

...

Тауға қарап тамсану, оның басына шығу - адам баласының ізгі арманы, болғаны біздің бәрімізге мәлім қасиет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »