БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ
Категориясы: Тағам
Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады. Осының барлығы ет тартатын машинадан өткізіледі. Содан соң қант пен жұмыртқа ақ уызының қалғаны қосылады. Масса араластырыла отырып, 40 градусқа дейін қыздырылады да үздіксіз араластырып, 18-20 градусқа дейін салқындатылады. Ұн қосылып, 10 минут бойы шайқалады. Дайын болған қамыр қалтаға (кондитер қалтасына) салынады да май жағылған және ұн себілген қаңылтыр табаға сығып шығарылады (шағын шелпектер тәрізді етіп). Сондай-ақ духовкаға қойылып, дайын болғанша пісіріледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм бадам, 200 грамм қант, 6 жұмыртқа ақ уызы, 100 грамм ұн, 20 грамм сарымай жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 17:20:31 Қаралды-1890
АҢ-ҚҰСТАРДЫҢ ІШІНДЕ ТҮНГІ АҢШЫЛАР
Тек жапалақ қана емес, мысық, күзен, түлкі, қасқыр сияқты басқа да жануарлар өз кемдерін түнде аулайды.
ҒАЛЫМДАРДЫҢ ӨМІР ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Ғалымдар ең алдымен әлемді өзгерткен ұлы идеялардың авторлары ретінде танымал.
МАРСТЫҢ ТҮСІ НЕГЕ ҚЫЗЫЛ?
Егер сендер түнгі аспанда өздеріңе қарап жымың қағып тұрған қызыл жұлдыз көрсеңдер бұл - Марс дей беріңдер. Марс - біздің Жердің ең жақын көршісі.
ШАЙТАНКӨЛ
Қазақстанның ең әдемі, көрікті жерлерінің бірі - Қарқаралы. Қарқаралы сілеміндегі көлдер мен өзендер, таулар мен қайыңды-қарағайлы ормандар ерекше сұлулықтарымен көз тартады. Бұғылы, Шаңкөз, Мәтен, Әулие, Қызыларай таулары ғажап көрінісімен көңіліңді баур