«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ
Категориясы: Тағам
Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады. Содан соң ашық түсті карамельге салынып (карамель қант пен аздаған судан дайындалады), 3-4 минут ұстала тұрады. Екі шанышқымен екі жағынан түйреп май жағылған жұқа табаға салып салқындатылады.
Бұл тағамды дайындауға 600 грамм бадам дәні, 200 грамм қант және 50 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:19:37 Қаралды-1925
ШЕГІРТКЕЛЕР ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
![...](https://i.postimg.cc/vBZr6rDk/sarancha.jpg)
Шегірткелер туралы алғаш рет 8000 жыл бұрын шумер жазбаларында кездеседі.
КИЕЛІ СҰЙЫҚТЫҚ ДЕГЕН НЕ?
![...](https://i.postimg.cc/g2p3CbM4/1.jpg)
Түркі дүниесінде ағарғанды киелі сұйықтық (сакральная жидкость) деп санаған.
ШУ ӨЗЕНІ
![...](https://i.postimg.cc/ZK8xNFnp/1.jpg)
Шу өзені - Қазақстан мен Қырғызстан жеріндегі өзен. Қазақстанда Жамбыл облысының Қордай, Шу, Мойынқұм, Сарысу аудандары жерімен ағып өтеді. Өзеннің Қазақстан аумағындағы ұзындығы - 800 км.
Хан отбасы мүшелерінің ұшуының өз ережелері бар
![...](https://i.postimg.cc/Sxyfvvfw/1.jpg)
Сол уақыттарда қарапайым адамдар сияқты жалпыға бірдей ұшу ережелерін сақтау тиіс еді, оған қоса хан отбасының өз ережелері бар.