ҚАУЫНҚАҚ
Категориясы: Тағам
Еті тығыз, құрамында қанты көп қауынның қабығы аршылып, дәні алынып тасталынады да жұқалап тіліктерге тілінеді. Олар таза шыптаның үстіне бір-біріне тигізбей салынып, кептіріледі. Оларды ауық-ауық астын үстіне қаратып аударып отыру керек.
Тіліктер кепті-ау деген кезде өріліп, қатар-қатар ілініп қойылады.
Қауынқақ жұмсақ та тәтті, қоңыр түсті болуға тиіс. Жақсы бапталған қауынқақ ұзақ сақталады.
Жарияланған-2016-03-04 12:43:47 Қаралды-4065
ДӘПТЕР НЕГЕ ДӘПТЕР ДЕП АТАЛАДЫ?
Бір кезде «еріп кететін дәптерге» ешкім де таңданбайтын.
ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ
Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.
АҚТАМБЕРДІ САРЫҰЛЫ
Ақтамберді Сарыұлы (1675-1768) - жырау, қолбасшы, дипломат. Ол Оңтүстік Қазақстан облысы Қаратау маңында дүниеге келген. 17 жасынан әскери жорықтарға қатысып, парасаттылығымен, батырлығымен көзге түседі. «Күмбір-күмбір кісінетіп», «Уа, қарт Бөгембай», «Ей
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.
ҚОЛ ДОБЫ
Қол добы спорт ойынының пайда болуы даниялық Нильсендер отбасындағы кездейсоқ жағдайға байланысты
АЛТЫБАҚАН
Ертеректе ауыл сыртына кұрылған алтыбақан жастардың кешке ойын-сауық құратын жері болған. Оны қазақтың ежелгі ұлттық ойыны деп те атайды. Алтыбақан көшпенді халық үшін өте қолайлы, себебі тез жиналып, тез құрылады.