ҚАУЫНҚАҚ
Категориясы: Тағам
Еті тығыз, құрамында қанты көп қауынның қабығы аршылып, дәні алынып тасталынады да жұқалап тіліктерге тілінеді. Олар таза шыптаның үстіне бір-біріне тигізбей салынып, кептіріледі. Оларды ауық-ауық астын үстіне қаратып аударып отыру керек.
Тіліктер кепті-ау деген кезде өріліп, қатар-қатар ілініп қойылады.
Қауынқақ жұмсақ та тәтті, қоңыр түсті болуға тиіс. Жақсы бапталған қауынқақ ұзақ сақталады.
Жарияланған-2016-03-04 12:43:47 Қаралды-4660
ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ

Жүзім немесе курага мен бадам салынып, бұлғанған кәмпит массасы, яғни белокпен шайқалған қант-сірне шырыны осылай аталады. Өлшенетін етіп шығарылады.
МАРСТЫҢ ТҮСІ НЕГЕ ҚЫЗЫЛ?

Егер сендер түнгі аспанда өздеріңе қарап жымың қағып тұрған қызыл жұлдыз көрсеңдер бұл - Марс дей беріңдер. Марс - біздің Жердің ең жақын көршісі.
ҰЛЫ ҚЫТАЙ ҚОРҒАНЫ НЕМЕН ӘЙГІЛІ?

Әлемнің бұл кереметін еуропалықтар «Ұлы Қытай қорғаны» деп атаса, қытайлардың өзі «10 мың ли қабырғасы» дегенді білдіреді.
Юбкалардың түсінің саралануы

Kilt «киімді дене бойымен айналдыру» деп аударылады. Бірақ, заманауи килт – бұл материяның 3-8 ярдтан (7 метрден көп) тұратын аса күрделі конструкция.
БАЛСЫЗ КҮНБАҒЫС КӘЗИНЕГІ

Бұл - күнбағыс дәнінен жасалатын төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты тәтті тағам. Бадамнан жасалатын кәзинек схемасы бойынша дайындалады. Бұйым тығыз жабылатын қақпағы бар қаңылтыр қораптарға салынады.