БИДАЙ-ЖҮГЕРІ БӨЛКЕЛЕРІ
Категориясы: Тағам
Сүттен, бидай ұнынан және ашытқыдан қамыр (ашытқы), жүгері ұнынан, судан және тұздан қайнатпа дайындалады. Қамыр ашып болған соң және қайнатпа 35-40 градусқа дейін салқындағаннан кейін яғни екі сағаттан кейін екі қамыр қосылады да қалған өнімдер де салынып, қамыр әзірленеді. Ол бір сағат ашытқан соң маймен майланған жұқа табаға дөңгелек бөлке етіп салынады да, аздап ұстаған соң пеш температурасын 200-300 градусқа жеткізіп, 25-30 минут бойы пісіріледі.
700-750 грамм бөлке жасау үшін 1 стакан бидай ұны, 1 стакан жүгері ұны, бір ас қасық құм шекер, жарты стакан сүт, 1 стакан су, 50 грамм сарымай, 1/4 шай қасық тұз, 30 грамм ашытқы, 2 жұмыртқа жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 11:10:22 Қаралды-2840
БЮСТ
АДАМДАРДЫҢ кеудеден жоғарғы тұлғасын ғана бейнелейтін мәрмәр, қола немесе ағаш мүсіндерді бюст деп атайды.
Ертеде мотоциклистер жолаушылармен өте сирек қарым-қатынас жасаушы еді
Мотоциклистердің үнемі бір қиыншылықтары болатын еді – егер екі адам бірдей мотоциклде отырса олар бір-бірімен сөйлесе алмайтын еді. Бақытына орай, қазірде бұл мәселе шешілуде.
ҚАҒАЗ ҮЙЛЕР ҚАЙДА САЛЫНҒАН?
Жапонияның кейбір аудандарында үйлер өте жұқа материалдардан салынған
ШИ БАУЫРСАҚ
Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып
ТОҚЫЛДАҚ
Тоқылдақ – ұсақ және орташа келген орман құсы. Елімізде токылдақтың 9 түрі кездеседі.