ТҰЗДАЛҒАН БАДАМ
Категориясы: Тағам
Бұл - тұз себіліп қуырылған бадам. Бір килограмын жасауға 902,4 грамм бадам, 270,7 грамм тұз жұмсалады. Осындай рецептімен бадам орнына жер жаңғағы мен өрік дәндері алынып, тұз қосылып қуырылған тағамдар да жасалады.
Тұз қажетінше суға ерітіліп, ол ерітіндіге бадам салынады да, ұдайы араластырыла отырып, 60-70 градусқа дейін қыздырылады. Тұз ерітіндісінде бадам 3,5-4 сағат ұсталады.
Тұз сіңген бадам елекке немесе торға салынып, ерітіндісінен сорғытылады. Оған қосымша кристалды тұз қосылып, мұқият араластырылады. Содан соң бадам қаңылтыр табақшаларға қалыңдығы бірдей (30-40 миллиметр) етіліп жайып салынады. Ол табақшаның астына қағаз төселеді. Содан соң температура 160-165 градусқа жеткізіліп, 50-60 минут бойы қуырылады. Бұл кезде бадамды бірнеше рет араластырып қою керек.
Қуырып болған соң бадам салқындатылып, артық туз еленіп алынады.
Салқындатылған бадам қақпағы тығыз жабылатын қаңылтыр қораптарға салынады.
Бұл тағамның сапасына келсек, оның жағымды тұзды дәмді, қуырылған бадам иісі шығып тұруы керек. Сынған жерінде бадам дәндері қызғылт тартады. Бетінде тұздық ұсақ кристалдары көрініп тұрады. Ылғалдылығы - 1,5-2,0 процент.
Шикізат әркімнің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-02-28 18:52:31 Қаралды-2799
МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.
Абайлаңыз, улы саңырауқұлақ!

Саңырауқұлақ жинаушының басты ережесі – тек сенімді болғанын жинау ережесіне қарамастан – адамдар бәрібір саңырауқұлақпен уланып жатады. Жыл сайын улы саңырауқұлақтардан 100-ден аса адам өліп жатады. Уланып өлу саны анағұрлым көп. Ең улы саңырауқұлақтарды
СӘУЛЕТ ӨНЕРІНІҢ ЖЕТІСТІКТЕРІ

Тәуелсіздік кезеңінен бері Қазақстанның көптеген қалалары мен ауылдарының, әсіресе, Алматы және Ақмола облыстарының келбеті айтарлықтай өзгерістерге ұшырады. Ірі-ірі әкімшілік ғимараттары мен тұргын үй кешендері, көптеген жаңа ескерткіштер пайда болды.
ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ

Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.
АЛТАЙ

Алтай тауы Қазақстанның шығысында және Ресей, Қытай, Моңғолия аймақтарында орналасқан. Ертіс өзенінен бастап, Аян тауларына дейін созылып жатыр. Ең биік жері - Мұзтау (Белуха) шыңы. Алтай - Қазақстанның ну орманды жері. Мұнда самырсын, балқарағай, майқара
АРХЕОЛОГИЯ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?

тарих ғылымының бір саласы, алғашқы қауымнан, көне заманнан, орта ғасырдан қалған заттай есқерткіштерді зерттеу арқылы адам қоғамының өткендегі тарихын анықтайды.