UF

БАДАМ ҚАНТ

Категориясы: Тағам


Тазартылған тұтас бадамнан тұратын, сырты балқыған қантпен қапталған тағам. Беті бұжыр, түсі қоңыр болады.

Бөгде қоспаларынан тазартылған бадам қант шырынына салып қайнатылады. Қант бадамның сыртына кристалданып жұғады, сондықтан қазанға ауық-ауық аз-аздан қайтадан қант салып отыру керек. 20-25 минуттан соң бадам қазаннан алынып, рецепт бойынша қалған қантпен аздаған су құйылады. Содан соң бадам қайтадан қазанға салынады. Сонда ол екінші рет балқыған қантқа оралады. Мұндай процесс кезінде бадамның массасы шамамен екі есе ауырлайды. Бұл тағам да қаңылтыр қораптарға салынады.

Қант қосып қуырылған жаңғақ та, қант қосып қуырылған жер жаңғақ та, қант қосып қуырылған өрік дәні де осы жолмен дайындалады. Оларда тек бадам ғана тиісті жемістің қажетті мөлшерімен алмастырылады.

Бұл тағамның бір килограмына 527,6 грамм қант, 527,6 грамм бадам, майлау үшін 3,96 грамм сарымай, 0,11 грамм ванилин жұмсалады.

Бадам-қанттың бір килограмында кемінде 550 данасы болады. Ылғалдылығы - 5 процент, қорапқа салғандағы массасы - 1,5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 15 күн.

  Жарияланған-2016-02-23 14:36:04     Қаралды-2195

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚЫСТЫҢ ЕҢ СУЫҚ АЙЛАРЫ

...

Қаңтар мен ақпан - қыстың ең суық ай лары. Шаруақор қазақ кейде бұл екі айға жан бітіріп, тіл беріп сөйлетіп қоятыны бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮЙГЕ БАЙЛЫҚ ПЕН БЕРЕКЕ ӘКЕЛЕТІН ХОШ ИІСТЕР

...

Үйге байлық пен береке әкелетін хош иістер

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҰҢҚАР

...

Қазақтың кәнігі құсбегілері сұңқардың өзін бірнеше түрге бөліп, түр-түсіне, мінез-бітіміне орай саралай білген. Мәселен, ак сұңқар, ақ бас сұңқар деп атайтын болған. Сол атауларына орай, сұңқардың сырт түсі әр түрлі болып келгенімен, тұлға-бітімінде, міне

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БИАТЛОН ТАРИХЫНАН

...

Биатлон ... «атлон» грекше «күрес» деген сөз. Биатлон жарысы кезінде спортшылар шаңғымен сырғанап және мылтықпен нысанына көздеп атып өнер көрсетеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰЛМАҚ – УЛЫ ӨСІМДІК

...

Халық медицинасында құлмақты тамаққа тәбетті арттыру үшін, асқазанның қабынуын, іш өткенді емдеу үшін пайдаланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ

...

Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.

ТОЛЫҒЫРАҚ »