UF

ПАРВАРДА

Категориясы: Тағам


Ұн сеуіп жасалған карамель сияқты тәтті тағам. Таразыға салып өлшеуге ыңғайлы етіп шығарылады.

Қазанға құмшекер салып және су (қанттың 30-40 проценті мөлшерінде) қуйып қайнатылып, отта 8-10 минут бойы ұстап, лимон қышқылы, ұн қосылады да, ылғалдылығы 3-3,5 процентке жеткенше қайтадан қыздырылады. Сонда оның сыртқы түрі жібектей жылтырайды, мортылдақ келеді. Температурасы 70-80 градусқа дейін салқындатылғаннан кейін ол әбден ағарғанша машинамен немесе қолмен созылады. Үйде дайындалғанда массаны лента тәріздендіріп созып, 2-3 қабат етіп салынады. Осылай созып, қабат-қабат етіп салу операциясы шамамен отыз ретке дейін қайталанады.

Бір килограмм парварда жасау үшін 1000 грамм құмшекер, 30 грамм бірінші сортты бидай ұны, 1,5 ас қасық өсімдік майы, 0,5 грамм лимон қышқылы алынады.

  Жарияланған-2016-02-22 17:34:13     Қаралды-1920

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН ЕТ

...

Мәнті әр түрлі фарштан дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛАШОРДА

...

Алашорда - Алаш автономиясының үкіметі. Алашорда Ұлт Кеңесі деп те аталды. Үкімет 1917 жылы желтоқсан айының 5-13 күндері Орынборда өткен II Жалпықазақ съезінде сайланды. Алашорда мүшесі болып Қазақстанның барлық аймақтарынан 15 адам сайланды. Үкіметтің т

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ ІРІМШІК – КӨШПЕЛІЛЕРДІҢ ТАҒАМДАРЫНЫҢ БІРІ

...

Сүттен жасалатын тағамдардың ішінде жасалуы оңай, тамақтық қуаты мол, берекелі, ұзаққа сақталатын тамақтың бірі - ірімшік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ

...

Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТУДЫ ҚАСТЕРЛЕУ

...

Сап түзеп тұрған қалың әскердің алдына ту сән-салтанатпен әкелінген. Керней- сырнайлар тартылып, барабан, дабыл соғылып, бас колбасшы туға қымыз бүріккен. Қымыз - ежелден келе жатқан көшпелілердің сусыны. «Туға қарап қымыз бүрку» көшпелілердің ат жалын та

ТОЛЫҒЫРАҚ »