UF

ПАРВАРДА

Категориясы: Тағам


Ұн сеуіп жасалған карамель сияқты тәтті тағам. Таразыға салып өлшеуге ыңғайлы етіп шығарылады.

Қазанға құмшекер салып және су (қанттың 30-40 проценті мөлшерінде) қуйып қайнатылып, отта 8-10 минут бойы ұстап, лимон қышқылы, ұн қосылады да, ылғалдылығы 3-3,5 процентке жеткенше қайтадан қыздырылады. Сонда оның сыртқы түрі жібектей жылтырайды, мортылдақ келеді. Температурасы 70-80 градусқа дейін салқындатылғаннан кейін ол әбден ағарғанша машинамен немесе қолмен созылады. Үйде дайындалғанда массаны лента тәріздендіріп созып, 2-3 қабат етіп салынады. Осылай созып, қабат-қабат етіп салу операциясы шамамен отыз ретке дейін қайталанады.

Бір килограмм парварда жасау үшін 1000 грамм құмшекер, 30 грамм бірінші сортты бидай ұны, 1,5 ас қасық өсімдік майы, 0,5 грамм лимон қышқылы алынады.

  Жарияланған-2016-02-22 17:34:13     Қаралды-3702

Мәлімет сізге көмек берді ма

БАЛҚАЙМАҚ

...

Үн түсі алтындай сарғайғанша шала қуырылады. Содан соң оған қаймақ, бал қосып, араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨКБҰТА

...

Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САЛМАҚСЫЗДЫҚТА ТІРШІЛІК

...

Космоста адам ешқайда құламайды, мұнда «жоғарғы» жақ, «төменгі» жақ деген уғым жоқ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰСТАР САЙРАЙДЫ!

...

Құстардың әні — жұмыстары. Көктемде әз үйіне оралған соң, кішкентай әнші бірден бар даусымен: «Мен мұндамын! ...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҰНАЙДАН НЕ ЖАСАЛАДЫ?

...

Шикі мұнай іс жүзінде қолданылмайды. Ол тазартылады және өңделеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СЕМЕИ

...

Шығыс Қазақстан облысындағы қала. Ертіс өзенінің бойында орналасқан. 1939-97 жылдары Семей облысының орталығы болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »