АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)

АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)

Категориясы: Тағам


  Жариялаған   2016-03-11 15:34:24


 

Піскен алхоры жуылып, сүйектері алынады, эмальды кастрюльге салынып, үздіксіз араластырыла отырып, қоюлана бастағанша қыздырылады. Қант қосылған соң әбден қою болғанша қайнатылады. Дайын болған массаға туралған жаңғақтар қосуға болады. Жұқа табаға өсімдік майы жағылған пергамент төселіп, оған ыстық масса жағылады. Күн көзіне қойып кептіріледі немесе қызуы орташа ғана духовкаға салып алынады.

Дайын болғаннан кейін орап, дайындап қойылған таза банкіге салынады.

Бұған 2 килограмм алхоры пюресі, 400 грамм қант және 200 грамм жаңғақ жұмсалады.