ЖҮЗІМ ҚОСЫЛЫП КҮРІШ САЛЫНҒАН АЛМА
Категориясы: Тағам
Жуылған алманың өзегі арнаулы аспаппен тазаланып, оған фарш толтырылады да духовкаға қойып пісіріледі.
Фарш былай жасалады, жуылған күріш қайнатылып алынады. Жүзім мұқият жуылып, бөктіріңкіреп алынады да күрішке араластырылады. Үстіне шикі жұмыртқа, сарымай, қант қосылады да бәрі мұқият араластырылады.
Дастарқанға қойылар алдында алманың үстіне қант ұлпасы себіледі.
Бұған 750 грамм алма, 90 грамм құм шекер, 40 грамм күріш, 40 грамм жүзім, 50 грамм сарымай, 30 грамм жұмыртқа және 40 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:57:54 Қаралды-1638
БАЯН БАТЫР
Баян батыр қазақ-жоңғар шайқасына қаншама рет атой салып кірген. Жекпе-жек ұрыстарда жаудың талай батырын жер жастандырған. Осындай көзсіз ерліктері үшін халық «Батыр Баян» деп атап кеткен. Батыр Баян қалмақтармен болған ірі соғыста ағасы Сарымен бірге ше
СУДЫ ЕКІ РЕТ ҚАЙНАТУ ЗИЯНДЫ ЕКЕНІ РАС ПА?
Қайнаған кезде сұйықтық дәмі «бос» болады - оны ішу қиын, ал сусындар соншалықты хош иісті және дәмді емес.
МАЛДАРДЫ ЖӘНЕ ӨСІМДІКТЕРДІ ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЫ ҚАРУЛАРДАН ҚОРҒАУ.
Малдарды жаппай зақымдаушы қарудан топтап қорғау үшін бірінші кезекте мал қоралары пайдаланылады. Мал қораларын дайындау ең алдымен оларды ауа өткізбейтіндей етіп бітеу: төбесіне шлак немесе құм төгіп қалыңдату, төбесін лаймен, известьпен және басқа еріті
ҚОС АЛУА
Қант-сірне шырынымен араластырылған, шайқалып көпіршітілген масса белогына грек жаңғағын салып жасалатын тағам қос алуа деп аталады.