UF

COCO COLA ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Категориясы: Көңіл көтеру


Coca-Cola-ны 1886 жылы фармацевт Джон Пемертон ойлап тапты. Джон бұл сусынды емдік тұнба деп санап, асқазанның ауырсынуына көмектеседі деп ойлады. Мұның бәрі мағынасы бар, өйткені бастапқыда Coca-Cola-дағы ингредиенттердің бірі болған кока бұтасының жапырақтарында кокаин бар (0,1%-дан 0,9%). Бүгінгі таңда Coca-Cola кокаинсіз өндіріледі.

Бір қызығы, Coca Cola әлі күнге дейін National Coca Co деп аталатын Перу фирмасынан жыл сайын шамамен 100 тонна кока жапырағын импорттайды. Америка Құрама Штаттарына кокаин жапырақтарын импорттау үшін АҚШ-тың есірткіге қарсы күрес басқармасының рұқсаты қажет.

Бір литр Coca-Cola өндіру үшін 2 литр су қажет. Үндістандағы таза судың тапшылығы 2004 жылы фермерлердің Coca Cola компаниясына және олардың суды тұтынуына қарсы наразылығын тудырды. Бір қызығы, бірнеше жыл бұрын Coca-Cola судың орнына кока-кола ішуді насихаттайтын «H2O-ға жоқ деп айт» атты бағдарламаны бастады. Бағдарламаның негізгі идеясы тұтынушылар қарапайым ауыз суға тапсырыс берген мейрамханаларда Coca-Cola-ны тегін ұсыну болды.

Coca-Cola қандай ингредиенттерден тұрады? Coca-Cola жапсырмасында жазылған: газдалған су, қант қамысы, карамель түсі, тағамдық қышқыл (фосфор қышқылы 338), «дәм» және кофеин. Дегенмен, Coca-Cola құрамында «Product 7X» деп аталатын құпия ингредиент бар және бұл ингредиенттің сипаттамасы Джорджия штатының Атланта қаласындағы банктің қауіпсіздік қоймасында сақталады. Бұл құпия ингредиентке не кіретінін жоғары лауазымды шенеуніктердің шектеулі саны ғана біледі. Сұрақ туындайды: біз шынымен не ішеміз?

Бүгінгі біздің білетініміз Coca-Cola қышқыл дәмін жасыратын қанттың жоғары мөлшері бар өте қышқыл сусын. Кока-коладағы қышқылды фосфор қышқылы деп атайды, ол органикалық заттарды жояды. Шын мәнінде, кока-кола ағзаны көптеген ауруларға бейім етеді, мысалы: остеопороз (фосфордың жоғары деңгейіне байланысты кальцийдің жетіспеушілігі), қатерлі ісік, жеңіл депрессия, тіс аурулары және шаршау.

  Жарияланған-2024-04-01 14:05:45     Қаралды-255

Мәлімет сізге көмек берді ма

РЕПРОДУКЦИЯ ДЕГЕН НЕ?

...

Журнал мен кітап бетінен кейде суретшілердің картиналарын да ұшырастырамыз. Бірақ олар өнер туындыларының түпнұсқасы емес, репродукциялары ғана.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЙБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Қойбүлдіргеннің жидегі - бағалы тағамның бірі. Оның құрамында адам денсаулығына қажетті заттар көп. Жидегінің хош иісі, тәтті дәмі болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨКБҰТА

...

Бұл - биіктігі 60 сантиметрге жуық, бұтақтары көп, жапырағы мәңгі көгеріп тұратын, көп жылдық, бұталы өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ КӘЗИНЕГІ

...

Қант-сірне шырынында қайнатылған бадамнан тұратын шыныдай жылтыр тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты бөліктерден тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮҢГІР ТАНУ ТАРИХЫНДА ЕҢ ІРІ ЖАҢАЛЫҚ

...

Спелеология тарихындағы ең ірі жаңалық 1940 жылы ашылды. Бұл - Франциядағы әйгілі Ласко үңгірі болатын. Мұндағы суреттердің молдығы да, көнелігі де Альтамира үңгірінен әлде қайда басым еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПЫШАҚТЫҢ ЖҮЗІ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

...

Дүкенге жіберер алдында жұмысшы пышақ жүзін тегістегіш станокпен айнадай ғып жалтыратыпты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »