АУҒАН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады. Содан соң сүзіліп, суытылады. Алынған шырын аздаған қызғылт немесе жай сумен сұйылтылып, бөлек ыдысқа салынған мұз кесегімен бірге дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 3 апельсин, 1/2 лимон, 1/2 стакан қант, 1-2 шай қасық қызғылт су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:58:31 Қаралды-1562
ШЕКЕР-ШҮРЕК

Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).
ӘЛЕМДЕГІ ЕҢ ЖЫЛДАМ ҚҰСТАР

Құстар - жердің ең жылдам тіршілік иелері, өйткені жануарлар әлемінің құрлық немесе суда жүзетін құстарының бірде-бір өкілі олармен жылдамдығымен салыстыра алмайды.
АУҒАН ШӘРБӘТІ

Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады.
ІНЖІР ОЙЛАСЫ

Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.
ВЕНЕЦИЯ - КӨПІРЛЕР ҚАЛАСЫ

Италияның солтүстік-шығысындағы қала, Адриат теңізінің жағасында, Венеция облысы мен Венеция провинциясының әкімшілік орталығы.
Кальмарлар ұша алады

Тынықмұхит кальмары – «ұшатын» мүмкіндігі бар, онқолды тұқымдастардың ішіндегі басаяқты ұлулар түрі.