АУҒАН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады. Содан соң сүзіліп, суытылады. Алынған шырын аздаған қызғылт немесе жай сумен сұйылтылып, бөлек ыдысқа салынған мұз кесегімен бірге дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 3 апельсин, 1/2 лимон, 1/2 стакан қант, 1-2 шай қасық қызғылт су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:58:31 Қаралды-1207
АЛУА ӨНДІРУ

Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы
СҮҢГУІР ҚАЙЫҚТЫҢ ІШІНДЕ НЕ БАР?

Суға кез келген әйнек сынығын тастап көр - ол су түбіне шым батып жоғалады.
ЖОРҒА ЖАРЫС

Жорға жарыс - қазақтармен қатар туысқан Орта Азия халықтарының арасында да кең тараған ұлттық спорт ойыны.
ШЫРМАУЫҚ – УЛЫ, СЫРТҚЫ ЖАРАЛАРҒА ЖАҒУ

Шырмауық – сабағы шырмалып өсетін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ҚАЙМАҚҚА ЕЗІЛІП, ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР НЕМЕСЕ ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ҚҰРТ

Кептірілген жемістер жақсылап іріктеледі, сортталып, жуылады. Ірілері бөліп туралады. Ыдысқа салынып дайын болғанша қайнатылады.