АСҚАБАҚТАН, АЛМАДАН ЖӘНЕ ҚАУЫННАН ЖАСАЛҒАН САЛАТ
Категориясы: Тағам
Асқабақ ұсақталып туралады да балмен араластырылады. Ал алма мен қауын қиықшалап туралып, асқабақпен араластырылады да үстіне лимон шырыны құйылады.
Бұл тағамға 125 грамм асқабақ, 125 грамм қауын, 125 грамм алма, 50 грамм бал мен лимон шырыны жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:48:58 Қаралды-3278
БАДАМ КӘЗИНЕГІ
Қант-сірне шырынында қайнатылған бадамнан тұратын шыныдай жылтыр тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты бөліктерден тұрады.
ОРТААЗИЯ ОВЧАРКАСЫ
Ортаазия овчаркасы өте ерте кезден қой отарын жыртқыш аңдардан қоргауға пайдаланылган. Кавказ овчаркасы секілді мұның да арғы тегі - тибет иті.
ЖЕҢІЛ АТЛЕТИКА ТАРИХЫНАН
Адам баласының өміріне үнемі жалғас болатын жеңіл атлетиканың негізгі үш түрі бар.
ШЫРМАУЫҚ БУДРА - ЖАЛПЫ ҚАБЫНУҒА ҚАРСЫ
Шырмауық будра бақтардың, ормандардың ішінде, бұталардың арасында, егістік жерлер мен шабындықтарда, өзен жағаларында өседі.
ШЕКЕР-ШҮРЕК
Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).