АСҚАБАҚТАН, АЛМАДАН ЖӘНЕ ҚАУЫННАН ЖАСАЛҒАН САЛАТ
Категориясы: Тағам
Асқабақ ұсақталып туралады да балмен араластырылады. Ал алма мен қауын қиықшалап туралып, асқабақпен араластырылады да үстіне лимон шырыны құйылады.
Бұл тағамға 125 грамм асқабақ, 125 грамм қауын, 125 грамм алма, 50 грамм бал мен лимон шырыны жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:48:58 Қаралды-3429
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПАСТЕЛЬ
![...](https://i.postimg.cc/KYK4k9Yd/1.jpg)
Швейцария суретшісі Жан Этьенн Лиотардың мынау «Шоколад дайындаушы әйел» деген картинасына қараңдаршы.
ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ
![...](https://i.postimg.cc/x1vW3b6t/1.jpg)
Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.
ПАЙҒАМБАР НЕГЕ БАЛДЫ (ӘСЕЛ) ТАҢДАМАДЫ?
![...](https://i.postimg.cc/NfN83zHH/1.jpg)
Расында, ең шырынды гүл мен шүйгінді шөптен жиналатын балдың адам денсаулығына пайдасы зор екені бесенеден белгілі.
АРХЕОЛОГИЯ МҰРАЖАЙЫ
![...](https://i.postimg.cc/hGhp1XRR/1.jpg)
Археология мұражайы Қазақстандағы археологиялық қазбалар кезінде табылған көне заман мұраларын сақтап, зерттейтін мекеме болып табылады. Бұл мұражай 1973 жылы Тарих, археология және этнография институтының жанынан ашылған.