ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі. Жүзім эссенциясы мен бал қосылып, жақсылап араластырылады да грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақтанады. Сөйтіп қант ұлпасына аунатылып, вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 150 грамнан жаңғақ пен жүзім, 60 грамм кепкен нан, 50 грамм бал, 40 грамм қант ұлпасы және 0,5 грамм жеміс эссенциясы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 17:58:31 Қаралды-3026
ЖҰЛДЫЗДЫҢ ҚҰЙРЫҒЫ БОЛА МА?
![...](https://i.postimg.cc/dVWRKyPV/1.jpg)
Кейде аспан әлемінде өзгеше бітімді «құйрықты» жұлдыздар пайда болады. Оларды ғылым тілінде комета деп атайды.
Кейбір кесірткелер қанмен атқылай алады
![...](https://i.postimg.cc/fy6x0vLw/1.jpg)
Бақа сияқты кесірткелер — игуана тәрізді тұқымдастардың қысқа аяқты және қысқа құйрықты кесірткелер түрі, жыртқыштардан қорғайтын бірегей қабілеті бар.
ҚАЗАҚТАРДА ҚОЙ-ЕШКІГЕ ҚАТЫСТЫ ЫРЫМДАР МЕН ТЫЙЫМДАР
![...](https://i.postimg.cc/zGH4cWcT/1.jpg)
Қазақ сенімінде төрт түлік те аса киелі жануарлар санатында. Кез-келген малды сол түліктің қарасы ауылдан ұзаған соң ғана бауыздаған.