ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі. Жүзім эссенциясы мен бал қосылып, жақсылап араластырылады да грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақтанады. Сөйтіп қант ұлпасына аунатылып, вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 150 грамнан жаңғақ пен жүзім, 60 грамм кепкен нан, 50 грамм бал, 40 грамм қант ұлпасы және 0,5 грамм жеміс эссенциясы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 17:58:31 Қаралды-3254
Бал қандай болуы керек?

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.
ЕРТІС БОЙЫ

Ертіс бойы өңірі Қазақстанның солтүстік-шығысымен ағатын еліміздегі ең ұзын өзен (1698 км) - Ертіс алабын алып жатыр. Ертіс бойында Шығыс Қазақстан және Павлодар облысы орналасқан. Қытайдан бастау алатын (Зайсан көліне дейін «Қара Ертіс» дейді) бұл өзен е
ЗЫМЫРАН АСПАНҒА АТЫЛДЫ

Зымыран - әзірше Жердегі ең жедел транспорт. Мұның себебі зымыраның двигателі ерекше - реактивті болғандықтан.
ЖАҢҒАҚ ШҰЖЫҚТАРЫ

Грек жаңғағының мықты-мықты жарты дәндері іріктеліп алынып, бір тәулік бойы салқын суға салып қойылады.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПОРТРЕТ

Кез келген суретші, біреудің бейнесін жасағанда, тек оның бет-әлпетін ғана емес, ішкі жан дүниесін де жеткізуге ұмтылады.