ШОКОЛАДТАЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ (қараөрік)
Категориясы: Тағам
Қара алхоры жылы суға жақсылап жуылып, қант шырынына жібітіледі де, елекке салып суы сорғытылады. Содан соң кептіріледі. Қара алхорының дәні алынып тасталынып әр біреуіне тазартылған екі бадам дәні салынады да қайтадан кептіріліп, шоколадпен бір немесе екі рет жылтыратылады.
Бұл тағамға 1 кг қара алхоры (қараөрік), 110 г бадам, 80 г қант, жылтырату үшін 600 г шоколад жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 15:16:32 Қаралды-2246
ҚАҒАЗДЫ ТАПҚАН КІМ?

Ежелгі Египетте болашақ хатшы-жылнамашыларды әуелі сөздердің, әріптердің таңбаларын балшыққа емес, папирусқа жаздырып үйреткен.
БАБАЛАРЫМЫЗ ҚАНДАЙ МЕКТЕПКЕ ОҚЫҒАН?

Таңертеңгі сағат жетіде мектепте сабақ бастауға жинала бастайды. Шәкірттер етегі жер сызған ұзын көйлектерінің белдерін жіппен буып алған.
ЗЫМЫРАН АСПАНҒА АТЫЛДЫ

Зымыран - әзірше Жердегі ең жедел транспорт. Мұның себебі зымыраның двигателі ерекше - реактивті болғандықтан.
ШЕГІРШІН – ПОДАГРАНЫ ЕМДЕУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ

Шегіршін ылғалды шабындықтарда, орманның шеттерінде, сайларда, өзен жағасында, бұталардың арасында өседі.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ТҮПНҰСҚА

Біз картинаны не мүсінді көріп: «Бұл түпнұсқа ғой», - деп ерекше ізет білдіреміз.