ШОКОЛАДТАЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ (қараөрік)
Категориясы: Тағам
Қара алхоры жылы суға жақсылап жуылып, қант шырынына жібітіледі де, елекке салып суы сорғытылады. Содан соң кептіріледі. Қара алхорының дәні алынып тасталынып әр біреуіне тазартылған екі бадам дәні салынады да қайтадан кептіріліп, шоколадпен бір немесе екі рет жылтыратылады.
Бұл тағамға 1 кг қара алхоры (қараөрік), 110 г бадам, 80 г қант, жылтырату үшін 600 г шоколад жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 15:16:32 Қаралды-3410
ЖАНУАРЛАР ТУРАЛЫ 8 ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Біздің кішкентай бауырларымыз туралы қаншалықты аз білетініміз таң қалдырады!
ШАЛКИІЗ ТІЛЕНШІҰЛЫ

Шалкиіз Тіленшіұлы - қазақтың ортағасырлық жыраулық поэзиясының аса көрнекті өкілдерінің бірі. Шамамен 1465-1560 жылдары өмір сүрген ол Батыс Қазақстан жерінде дүниеге келген. Шалкиіздің шығармаларына Қазтуған, Асан Қайғы және Қодан Тайшы ақындардың жырла
ҚАЙМАҚҚА ЕЗІЛІП, ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР НЕМЕСЕ ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ҚҰРТ

Кептірілген жемістер жақсылап іріктеледі, сортталып, жуылады. Ірілері бөліп туралады. Ыдысқа салынып дайын болғанша қайнатылады.