АЛМАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ
Категориясы: Тағам
Піскен алмалар жуылып, шағын бөліктерге бөлінеді, кастрюльге салынып, үстіне аздап су құйылады да үздіксіз араластырыла отырып, қайнатылады. Содан соң тесігі жиі елекке салынып, ботқасы сығылып алынады да шырыны қоюланғанша қайнатылады. Қант қосып, үздіксіз араластыра отырып қоюландырылады. Дайын болған кәмпитке туралған жаңғақ дәндерін салуға болады. Жұқа табаға алдын-ала май жағылған пергамент төселеді. Оның үстіне ыстық кәмпит жағылады. Біркелкі жылы духовкаға қойылып, баяу кептіріледі. Жақсы кептірілген кәмпиттің қағазы алынып, қабаттап оралады да таза банкіге салынады.
Бұған 2 килограмм алма пюресі, 250 грамм қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:58:59 Қаралды-2374
КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН
Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.
ІЛЕ АЛАТАУЫ ҰЛТТЫҚ ТАБИҒАТ САЯБАҒЫ
Іле Алатауы ұлттық табиғат саябағы - Алматы қаласы іргесіндегі Алматы тау жотасында орналасқан. Саябақ табиғи кешендерді, жануарлар мен өсімдіктердің сирек кездесетін түрлерін қорғау мақсатында 1996 жылы құрылған.
«АЙ» ҚУЫРМАСЫ
Дайындалған қамыр 0,8 сантиметр қалыңдықта жайылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, жұқа стаканның қырымен дөңгелектеп,
ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ
Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР
Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.
ИТМҰРЫН ҚАЙНАТПАСЫ
Итмұрынның кепкен жемістері іріктелінеді. Тазаланып жұылып, ұсақтап тұрайды да үстіне қайнаған су құйылып, ыдыстың қақпағы жабылып