ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР
Категориясы: Тағам
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады. Қазанға салып ерітіліп, аздап қайнатылады да содан соң көпіршіп жатқан балға қоспа салынып, мұқият араластырылады. Аздап салқындағаннан кейін грек жаңғағының үлкендігіндей шар етіп домалақтанады да қант ұлпасына немесе цедраға аунатып алынады. Вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм грек жаңғағы, 160 грамм курага, 150 грамм жүзім, 100 грамм бал, 5 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:39:53 Қаралды-3989
КҮРЕС ӨНЕРІ ТАРИХЫНАН

Күш атасы атанған балуандык өнер - спорт сүйер қауымның ең қадірлісі десек, қателеспейміз.
ОТТЕГІ ҚАЙДАН КЕЛЕДІ ЖӘНЕ ОЛ НЕ ҮШІН ҚАЖЕТ?

Оттегі - жер бетіндегі ең көп таралған химиялық элементтердің бірі.
АНТАРКТИДА ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Мұз құрлығының ресми ашылған күні 1820 жылдың 28 қаңтары болып есептеледі.
ҚҰРБАН АЙТ

Ораза айттан кейін жетпіс күн өткен соң «Құрбан айт» мерекесі басталады. Бұл мерекенің «Құрбан айт» аталуының себебі - осы айтта құрбандық шалынады. Ораза айттағыдай, кұрбан айттың алғашқы күні мұсылмандар мешітке немесе алдын ала белгіленген бір орынға ж