ШОКОЛАД КӘМПИТТЕР
Категориясы: Тағам
Кастрюльге сүт құйылып, қант, какао қосылады, сөйтіп қоюланғанша қайнатылады. Стакандағы салқын суға тамызылған қоспа тамшысы қататын болса қоспа оттан алынып, ірі жармаланған грек жаңғағының дәндерімен араластырылады. Содан соң 2 сантиметр қалыңдықта жайылып, май жағылған жұқа табаға салып пісіріледі. Салқындағаннан кейін ол әркімнің қалауынша түрлі формамен кесіледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм сүт, 400 грамм қант, 50 грамм какао және 300 грамм жаңғақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 16:54:56 Қаралды-2129
ДОСПАМБЕТ ЖЫРАУ

Доспамбет жырау - қазақтың белгілі ақыны әрі қолбасшысы. XV ғасырдың 90-шы жылдары Азау қаласында (қазіргі Ростов облысында) дүниеге келген. Ол Кіші Ноғай ордасының әскери шонжарлар отбасынан шыққан.
ШОҚПАРБАС ПЛАУН – ДЕНЕДЕГІ ШАНШУЛАРДЫ ЕМДЕЙДІ

Дәрі жасау үшін шоқпарбас плаунның жас бұтақтарын және спораларын жинап алады.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ҚАРЫНДАШ

Тас дәуірінің адамы үңгірдің ортасында жанып жатқан оттың шет жағында сөнген шала көмірді ала сап, тас қабырғаны алғаш рет сызып көрген күнді қарындаштың жарыққа келген күні деп есептеуге әбден болады.
Көздің көруіне пайдалы суреттер

Көзге сәбіз, қаражидек, көзге арналған жаттығулар және демалыстар пайдалы екендігі барлығына мәлім. Көздің көруіне жақсы әсер ететін ерекше суреттердің бар екендігін білесіздер ме?