ҚАЙМАҚҚА ЕЗІЛІП, ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР НЕМЕСЕ ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ҚҰРТ
Категориясы: Тағам
Кептірілген жемістер жақсылап іріктеледі, сортталып, жуылады. Ірілері бөліп туралады. Ыдысқа салынып дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады, қаймақпен араластырып, түйілген құрт қосылады. Дастарканға цукатпен немесе курагамен әсемдеп әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 500 грамм тұздалмаған майсыз құрт, 150 грамм қаймақ, 350 грамм жүзім немесе курага, 350 грамм цукат жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 14:04:27 Қаралды-4382
ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.
БАДАМ ПЕЧЕНЬЕСІ

Бадам іріктеліп алынып, жуылады, жылы жерге қойып аздап кептіріп, рецепте көзделген құм шекердің жартысымен, жұмыртқа ақ уызының төрттен бірімен араластырылады.
Адам бойы кешке қарағанда таңертең ұзын

Адам бойы немесе адам денесінің ұзындығы – бұл бастың ұшы мен табанға дейінгі ара-қашықтық. Антропологияда бой антропометриялық белгілердің бірі болып табылады. Адамның дене құрылысының дамуы көрсеткіштерінің тізіміне жатады.
КАМЧАТКА

Азияның солтүстік-шығыс бөлігіндегі түбек, Ресей жерінде. Батысы - Охота теңізі, шығысы - Тынық мұхит және Беринг теңізі.
ШЕГІРТКЕЛЕР ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

Шегірткелер туралы алғаш рет 8000 жыл бұрын шумер жазбаларында кездеседі.
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.