ҚАРБЫЗ ҚАЙНАТПАСЫ
Категориясы: Тағам
Қарбыз етінің бүкіл шырыны сығылып алынады. Оған қант пен лимон қышқылы қосылып, қайнағанша қыздырылады да алдын-ала суға салып бөктірілген желатин ерітіледі. Алынған масса 30-35 градусқа дейін салқындатып алынады да жақсылап шайқалады. Содан соң ыдысқа құйылып, тағы да салқындатылады.
Бұған 900 грамм қарбыз еті, 100 грамм құм шекер, 1 грамм лимон қышқылы және 1 грамм желатин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 16:57:20 Қаралды-1971
ЖЫЛ МАУСЫМДАРЫ ТУРАЛЫ
![...](https://i.postimg.cc/k4RVDZs2/1.jpg)
Қөктем туады, жаз шығады, күз түседі, қыс келеді. Халықтың ұғым-тусінігіне орай қалыптасқан сөз тіркесі осылай айтыла ды.
ПЛАСТМАССА ДЕГЕНІМІЗ НЕ?
![...](https://i.postimg.cc/JnfG4m44/image.jpg)
Металдардың көне тарихы бар, олар мыңдаған жылдар бұрын адамдарға белгілі болды.
КЛИМАТТЫҚ БЕЛДЕУЛЕР ҚАЛАЙ ЕРЕКШЕЛЕНЕДІ?
![...](https://i.postimg.cc/63vzhTn2/climat-Zemli-500x346.jpg)
Жер шарының әртүрлі жерлерінде климат айтарлықтай ерекшеленеді.
ЖАГАЛТАЙ
![...](https://i.postimg.cc/Dz4syVsG/1.jpg)
Жағалтай көгершіннен сәл-ақ үлкен. Дене тұрқы - 35 см, салмағы 170-350 г. Жағалтай аталу себебі - сырт түсі қара жағал болып келеді. Жағалтайдың ту сырты қара қоңыр, бауыры ашықтау, сары жолақ тартып, сағал-сағал болып тұрады.
КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?
![...](https://i.postimg.cc/xd61Bs2q/1.jpg)
Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.
ҚУЫРДАҚТЫҢ ТҮРЛІ ТАҒАМДАРЫ
![...](https://i.postimg.cc/tgydj0RX/1.jpg)
Қуырдақ - көбінесе ірі қараның ұсақтап туралған сан, қол етінен, қойдың мойын етінен, түйенің сан етінен, өкпе-бауыр, ішек-қарыннан қуырылады. Оның басқа тағамнан ерекшелігі - тез әзірленетіндігі.