Ағаш бақасы өзінің тәнін қатырады
Категориясы: Жануарлар
Бұндай білгірлік Аляскада жай қажет. Ауаның температурасы төмендеген кезде бақаның қимылдауы қиынға соғады. Осы кезде ол өзін жай ғана қатырады, осы ретте ол тірі күйінде қалады. Ол демалмайды, бірақ жасушадағы сироп тәрізді сұйықтық қатпайды, ол сұйық күйінде қалады. Осындай «фокустың» арқасында бақа керек кезінде жібиді және одан әрі ештеңе болмағандай өмір сүре береді.
Аляскада өмір сүретін ағаш бақасы (Rana sylvatica) қыста мұзға ұқсайтындай дәрежеде қатады. Мұз болып қатып тұрғанда бақа демалмайды, оның жүрегі және қан айналысы тоқтайды, ол қозғала алмайды. Бірақ, көктем келген соң бақа «ериді» және қалыпты өмірге қайта келеді. Осындай білгірліктің жағдайға байланысты кенеттен дамып кетуіне күмәніміз аз. Бақа тәні жүйесінің қайтадан қызмет істеуіне мәжбүрлеу үшін төтенше күрделі генетикалық бағдарламаға кірісу қажет.
Жарияланған-2015-09-17 01:47:42 Қаралды-4036
СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА
Май қантқа қосылып, хош иіс беретін заттармен бірге кастрюльге салынады, ағаш қалақшамен күңгірт тартқанша араластырылып, бірте-бірте бір жұмыртқадан қосып отырылады.
Мохаммед Али өзінің алтын медалін өзенге тастап жіберді
Өзінің өмірбаянында Али 1975 жылы Рим Олимпиадалық Ойындардан қайта кері оралғанда Огайо өзеніне өзінің алтын медалін тастап жіберді, одан және оның досынан «түсті» болғандықтан ресторандардың бірінде қызмет көрсетулеріне мүмкіндік берді.
МУСКАТ ЖАҢҒАҒЫ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Қант пен жұмыртқа араластырылып, он бес минут бойы шайқалады. Мұқият тазаланған бадам ұсақтап туралады да оған қосатын басқа заттармен қосып араластырылады.
ТҰЗ ҚОСЫЛҒАН ШАЙ? АМЕРИКАЛЫҚТАР ТАҢ ҚАЛДЫ
Британдықтарға шай жасауды үйрету - бұл ризашылықсыз және тіпті қауіпті міндет, әсіресе кеңес американдық болса.
ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
ЖҮЗІМ ОЙЛАСЫ
Бұл - қайнатылған жеміс массасы мен жаңғақтан дайындалып, бадаммен және грек жаңғағымен әсемделген тағам.