UF

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН МЕРЕКЕЛІК ӨРМЕ

Категориясы: Тағам


Қамыр сүтке қатты етіліп иленеді де, оған май, қант, мейіз, езілген ашытқы, жұмыртқаның сары уызы қосылып, бәрі жақсылап араластырылады. Сөйтіп 90 минут бойы жылы жерге қойылады. Сонда оның көлемі ұлғаяды. Содан соң қамырдан жуандығы мен ұзындығы бірдей 9 «жіпше» жасалып, олар өріледі. Өру үшін біреуіне төртеуі, екіншісіне үшеуі, соңғысына екеуі пайдаланылады. Содан кейін әуелі төрт «қамыр жіптен» өрілген өрме салынып, үстіне жұмыртқаның сары уызы жағылады. Оның үстіне үш «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынып, тағы да жұмыртқаның сары уызы жағылады да, ең соңында екі «қамыр-жіптен» өрілген өрме салынады. Бабына келуі үшін тағам жылы жерге қойылады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, үстіне қант себіледі. Сөйтіп духовкаға қойылады.

Бұл тағамды жасауға 500 грамм ұн, 250 грамм сүт, 140 грамм мейіз, 120 грамм май, 100 грамм қант, 20 грамм ашытқы, үш жұмыртқаның сары уызы, татымына қарай тұз жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 13:29:54     Қаралды-1291

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА

...

Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӘТТІМБЕТ

...

Тәттімбет Қазанғапұлы (1815-1862) - шертпе күйдің негізін қалаған классик күйші-сазгер. Ол Қарағанды облысындағы Мыржық тауының бойында дүниеге келген. Ол жастайынан өнерлі ортада өскен. Оның ата-бабаларының ішінде кемеңгер билер, ақылды шешендер, қалжыңқ

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҰЛДЫЗДЫҢ ҚҰЙРЫҒЫ БОЛА МА?

...

Кейде аспан әлемінде өзгеше бітімді «құйрықты» жұлдыздар пайда болады. Оларды ғылым тілінде комета деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОҚАШ-ПАХЛАВА

...

Бұл - ішіне жаңғақ салып, май мен бал сіңірілген, ашытылған қамырдан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУРУ ТУҒЫЗАТЫН ГРИБТЕР

...

Ауру туғызатын грибтер - өсімдік текті өте ұсақ организмдер, олардың көбею жолы мен құрылысы бактерияларға қарағанда өте күрделі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НАУАТ (кинза шекері)

...

Жіпке ілінген ірі, жылтыр, мөлдір келетін қанттың бір түрі. Оны жасау үшін құмшекер және қосымша материал ретінде ақ жіп пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »