UF

МЕЙІЗ ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КЕКСІ

Категориясы: Тағам


Ұн еленіп, ысқыштан өткізілген грек жаңғағымен және жүзіммен араластырылады. Белок әбден көпіршігенше шайқалып, аз-аздан қант ұлпасы қосылады. Содан соң ол ұнмен, мейізбен, жаңғақпен араластырылады. Ол араластырылып болғаннан кейін май жағылып, ұн себіліп қойылған формаларға салынады. Форманың түбіне қағаз төселеді. Қамыр форманың төрттен үш бөлігіне құйылады да температура 230-240 градусқа жеткізіліп, пісіріледі. Ол бір сағатта пісіп болуға тиіс. Осылайша дайындалған кекс бір тәулік салқын жерге қойылады.

Бұл тағамды жасауға 160 грамнан ұн және жаңғақ, 180 грамм қант ұлпасы, 120 грамм мейіз, 4 жұмыртқа жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 13:12:39     Қаралды-2857

Мәлімет сізге көмек берді ма

Жыландар өз денелерін жей алады

...

Жыландар күйзеліске ұшырай алады және сондай жағдайда олар тамақтануы тиіс. Бірақ, олар үнемі олжаларын жей бермейді. Жыландар салқын қанды, бұл деген олардың дене температурасын реттей алатын жағдайда еместігін білдіреді. Олардың жылынуы үшін сыртқы ж

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕСТУ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Есту қабілетінің арқасында біз айналамыздағы әлем туралы орасан зор ақпарат аламыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛШАДАН ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ (пастила)

...

Алша жемістері піскенше қайнатылып, қабығы мен дәндерінен тазалау үшін електен өткізіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕКІРЕ

...

Бекіре (осётр) - аузы кіші, тұмсығы сүйір, дене тұрқы 2 м-ге, салмағы 12- 24, кейде 80 кг-ға дейін баратын көшпелі балық. Теңізде және оған құятын өзендерде өседі. Олар уылдырықтарын сәуір-мамыр айларында өзенге шашқаннан кейін теңізге қайта оралады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕМІС ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ

...

Сарымайға қант қосу керек. Үгілген ірімшік, жүзім, кептірілген өрік, қуырып, ұнтақталған жаңғақ, ванилин қоса отырып, ағарғанша езіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕСКЕНДІР ЗҰЛҚАРНАЙЫН ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Ескендір бала кезінен айналасындағыларды батылдығымен таң қалдырды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »