UF

ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН СТРУДЕЛЬ

Категориясы: Тағам


Ішіне жүзім салынған тоқаш қамырынан жасалатын тағам осылай аталады.

Жүзім пайдаланылар алдында жақсылап іріктеледі, бөгде қоспалары алынып тасталады. Салқын сумен жуылып, елекке салып кептіріледі. Ірі цехтарда жүзім арнайы жүзім жуатын машиналарға салынып жуылады. Қамыр химиялық қопсытқыштар қосып дайындалады.

Рецепті бойынша тиісті шикізаттардың ұннан басқасы мұқият араластырылады. Ол сонда біртекті масса болып шығуы тиіс. Содан кейін оған ұн қосып тағы да мұқият араластырылады. Илеп болған қамырдың ылғалдылығы 17-20 процент, температурасы 16-18 градус болуға тиіс.

Сонымен қатар ішіне салатын шикізаттар да дайындалады. Бұл үшін қантқа дәм қабық салып, жүзім қосып, мұқият араластырылады. Дайын қамыр 1,5 килограмнан бөлінеді. Сөйтіп оны 8-10 миллиметр калыңдықта ұзындығы 530-550 миллиметрге, ені 340-360 миллиметрге жеткізіліп жайылады. Жайылған қамырдың бетіне повидло жағып, 500 г жүзім салынады да, рулет сияқты етіп оралады.

Рулеттер түбі домалақ, ұзындығы 590, ені 100, биіктігі 70 миллиметр металл формаларға салынады да пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 90-105 минут бойы пісіріледі.

Салқындатылған тағам формалардан алынып, астына төселген қағазынан тазаланып, қақ жарылып кесіледі де кондитер астаушаларына салынады. Ол астаушалардың түбіне де алдын ала қағаз төселіп қойылады. Тағамның үстіне қант ұлпасы себіліп тасталады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 360,7 грамм жоғары сортты ұн, 115,4 грамм сарымай, 0,6 грамм аммоний, 0,5 грамм сода, 39,7 грамм жұмыртқа, 36,1 грамм қаймақ, 14,4 грамм құрғақ сүт, илеуге керекті 162,3 грамм құм шекер, ішіне салатын 18,0 грамм құм шекер, ішіне салатын 43,3 грамм повидло, ішіне салатын 1,8 грамм дәм қабық, ішіне салатын 270,6 грамм жүзім және сыртына себетін 7,2 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Струдельдің формасы сопақша, ішіне жүзім салынған рулет сияқты болады. Үстіне қант ұлпасы себіледі, түсі ашық қоңырдан коңырға дейін ауытқиды. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән болып, бөгде дәмі мен иісі болмауы керек. Сондай-ақ тіске тиетін минералдық қоспалары да болмайды.

Ылғалдылығы – 17-20 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 11:01:11     Қаралды-759

Мәлімет сізге көмек берді ма

Сонымен түйме не үшін қажет?

...

Пиджактың ең астындағы түймесін этикетке сәйкес түймелемеуді барлығы біледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ЛУКУМ

...

Бұл - тоқаш жасалатын қамырдан қиғаштап туралып, бетіне қант ұлпасы себіліп дайындалатын тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҮҢГІР ТАНУ ТАРИХЫНДА ЕҢ ІРІ ЖАҢАЛЫҚ

...

Спелеология тарихындағы ең ірі жаңалық 1940 жылы ашылды. Бұл - Франциядағы әйгілі Ласко үңгірі болатын. Мұндағы суреттердің молдығы да, көнелігі де Альтамира үңгірінен әлде қайда басым еді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙБАЛЫ ХОККЕЙ СПОРТ ТАРИХЫНАН

...

Хоккей ойынына ұқсас ойынды 1866 жылы Канада мемлекетінде әскери борышын өтеп жүрген жауынгерлер (ағылшындар) ойлап тауыпты дейді спорт жылнамасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВАНИЛЬДІ РАХАТ-ЛУКУМ

...

Бұл - төрт бурышты кубик формалы крахмал қосып қант-сірне шырынынан қайнатып жасаған сілікпе (желе) секілді тағам. Бір килограмында оралмаған 40-50 кәмпит болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

8 ТҮРЛІ ПАЛАУ ДАЙЫНДАҢЫЗ

...

Шағындау қазан отқа қойылады да, май салып қыздырылады. Май қайнай бастағанда сақиналап, ірілеу етіп туралған...

ТОЛЫҒЫРАҚ »