UF

ЖҮЗІМ ҚОСЫЛҒАН СТРУДЕЛЬ

Категориясы: Тағам


Ішіне жүзім салынған тоқаш қамырынан жасалатын тағам осылай аталады.

Жүзім пайдаланылар алдында жақсылап іріктеледі, бөгде қоспалары алынып тасталады. Салқын сумен жуылып, елекке салып кептіріледі. Ірі цехтарда жүзім арнайы жүзім жуатын машиналарға салынып жуылады. Қамыр химиялық қопсытқыштар қосып дайындалады.

Рецепті бойынша тиісті шикізаттардың ұннан басқасы мұқият араластырылады. Ол сонда біртекті масса болып шығуы тиіс. Содан кейін оған ұн қосып тағы да мұқият араластырылады. Илеп болған қамырдың ылғалдылығы 17-20 процент, температурасы 16-18 градус болуға тиіс.

Сонымен қатар ішіне салатын шикізаттар да дайындалады. Бұл үшін қантқа дәм қабық салып, жүзім қосып, мұқият араластырылады. Дайын қамыр 1,5 килограмнан бөлінеді. Сөйтіп оны 8-10 миллиметр калыңдықта ұзындығы 530-550 миллиметрге, ені 340-360 миллиметрге жеткізіліп жайылады. Жайылған қамырдың бетіне повидло жағып, 500 г жүзім салынады да, рулет сияқты етіп оралады.

Рулеттер түбі домалақ, ұзындығы 590, ені 100, биіктігі 70 миллиметр металл формаларға салынады да пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 90-105 минут бойы пісіріледі.

Салқындатылған тағам формалардан алынып, астына төселген қағазынан тазаланып, қақ жарылып кесіледі де кондитер астаушаларына салынады. Ол астаушалардың түбіне де алдын ала қағаз төселіп қойылады. Тағамның үстіне қант ұлпасы себіліп тасталады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 360,7 грамм жоғары сортты ұн, 115,4 грамм сарымай, 0,6 грамм аммоний, 0,5 грамм сода, 39,7 грамм жұмыртқа, 36,1 грамм қаймақ, 14,4 грамм құрғақ сүт, илеуге керекті 162,3 грамм құм шекер, ішіне салатын 18,0 грамм құм шекер, ішіне салатын 43,3 грамм повидло, ішіне салатын 1,8 грамм дәм қабық, ішіне салатын 270,6 грамм жүзім және сыртына себетін 7,2 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Струдельдің формасы сопақша, ішіне жүзім салынған рулет сияқты болады. Үстіне қант ұлпасы себіледі, түсі ашық қоңырдан коңырға дейін ауытқиды. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән болып, бөгде дәмі мен иісі болмауы керек. Сондай-ақ тіске тиетін минералдық қоспалары да болмайды.

Ылғалдылығы – 17-20 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 11:01:11     Қаралды-1431

Мәлімет сізге көмек берді ма

КҮН СӘУЛЕСІН ҰСТАП АЛЫП, ПАЙДАЛАНУҒА БОЛА МА?

...

Күн сәулесін қос қолыңмен ұстай алмайсың, алақаныңмен де басып қала алмайсың. Ол ешкімнің уысына түспейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЯҚ КИІМГЕ ДЕ КҮТІМ КЕРЕК

...

Әдетте, адамның екі аяғы бірдей бола бермейді. Көбіне оң аяқ сол аяқтан гөрі үлкенірек келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОЛУМБ АМЕРИКАНЫ ҚАШАН АШТЫ?

...

Американың ашылған ресми күні 1492 жылдың 12 қазаны.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Hasta la vista, baby

...

«Терминатор» фильмі бүкіл әлемге әйгілі және әртүрлі тілдерге аударылған. Терминатордың «Hasta la vista, baby» әйгілі фразасы «Hasta la vista, baby» қанатты болып кетті және біздің Отанымыздың ашық кеңістікте таралып кетті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ҮЛКЕН САН БАР МА?

...

Бір кездері адамдар соңғы нөмірге ие болды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАҢҚУРАЙ ТҮРЛЕРІН ӨСІРІП, ӨНІМ АЛУ ЖОЛДАРЫ

...

Таңқурай жартылай бұталы көпжылдық өсімдік болып есептеледі. Жабайы түрде азғана болса да келең-келі жерлерде жақсы өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »