UF

ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН РУЛЕТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ішіне жаңғақ салынып, қамырдан жасалған тағам.

Дайын қамыр 300 грамнан бөлініп, 4-5 миллиметр қалыңдықта дөңгелек қылып жайылады. Осылай жайылған қамырдың үстіне қалыңдығын бірдей етіп ішіне салатын 200 грамм жаңғақ жайылады да рулет етіп оралады. Бетін жұмыртқаның сары уызымен майлап, температурасы 190-200 градус пешке қаңылтыр табақтарға салып, 30-35 минут бойы пісіріледі. Салқындатылған рулет астына қағаз төселіп, астаушаларға қабырғасынан (тігінен) салынады.

Қамыр, ішіне салатын жаңғақ және оның ылғалдылық мөлшері жаңғақ түтікшелерін жасағандағы мөлшердей. Бұл рулеттің формасы ұзыншалау батон секілді болады, түсі күңгірт сары, беті жылтырап тұрады. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән, аздап дәм қабың иісі шығады. Ылғалдылығы 14-17 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-02 10:24:08     Қаралды-1419

Мәлімет сізге көмек берді ма

КҮНЖІТ КӘЗИНЕГІ

...

Арасында күнжіт дәні көп болатын, карамель сияңты төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты қатты, шыныдай жылтыр тағам. Дайындалуы бадам кәзинегіндей.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САУЫСҚАН

...

Республикамыздың барлық аймағында басқа кұстармен қатар сауысқан да тіршілік етеді. Олар басқа құстардан жекеленіп, өздері ғана топтасып жүреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АКРОБАТИКА ТАРИХЫНАН

...

Акробатика - бұл адам өмірінде өз қолтаңбасы бар спорт түрі деп әбден болады. Себебі, адамның өз денесін өз мұхтажына сәйкес қызмет өткізу - әркімнің ізгі арманы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰЛАН

...

Бұлан (бұғы) - мүйізді жануар. Жыл сайын қаңтар, ақпан айларында олардың мүйіздері түсіп, сәуір айында көп салалы жаңалары өсіп шығады. 2 метрге жететін мүйіздерінің бұталары жасына қарай көбейе түседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЫҚЫЛАС ДҮКЕНҰЛЫ

...

Ықылас Дүкенүлы (1843-1916) - қазақ халқының дәулескер күйші-қобызшысы. Ол Жезқазған облысының Жаңаарқа ауданында дүниеге келген. Оның атасы мен әкесі қобызшы болған. Киелі өнер ұлдарына да қонып, Ықылас қобыз әуенімен ер жетеді. Қорқыт ата аян беріп, әке

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

...

Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »