ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН РУЛЕТ
Категориясы: Тағам
Бұл - ішіне жаңғақ салынып, қамырдан жасалған тағам.
Дайын қамыр 300 грамнан бөлініп, 4-5 миллиметр қалыңдықта дөңгелек қылып жайылады. Осылай жайылған қамырдың үстіне қалыңдығын бірдей етіп ішіне салатын 200 грамм жаңғақ жайылады да рулет етіп оралады. Бетін жұмыртқаның сары уызымен майлап, температурасы 190-200 градус пешке қаңылтыр табақтарға салып, 30-35 минут бойы пісіріледі. Салқындатылған рулет астына қағаз төселіп, астаушаларға қабырғасынан (тігінен) салынады.
Қамыр, ішіне салатын жаңғақ және оның ылғалдылық мөлшері жаңғақ түтікшелерін жасағандағы мөлшердей. Бұл рулеттің формасы ұзыншалау батон секілді болады, түсі күңгірт сары, беті жылтырап тұрады. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән, аздап дәм қабың иісі шығады. Ылғалдылығы 14-17 процент.
Шикізат әркімнің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-03-02 10:24:08 Қаралды-2156
«АЛАШ ІСІ»
Кеңес үкіметі 1928 жылдан бастап Алаш партиясы мен Алашорда үкіметіне мүше болған жэне оларды жақтағандарды жаппай тұтқынға алды. Оларға Кеңес үкіметіне қарсы күрес жүргізді, шетелдіктермен байланыста болды, т.б. көптеген жалған айыптар тағылып, тергеу іс
АЛТЫН - КҮМІС ТАС ЕКЕН, АРПА - БИДАЙ АС ЕКЕН
Қазақтың дәстүрлі дастарқанында күріш, бидай, жүгері, тары сияқты дән азықтарынан дайындалатын тағамдар өте мол, бұл тағамдар витаминге бай, организмге сіңімді келеді.
ҚАРА ТЕҢІЗДІҢ СУЫ ШЫНЫНДА ДА, ҚАРА МА?
Кез келген ертегі немесе ән атаулыда теңіз кездессе, міндетті түрде - «көк теңіз» болып келетіні өзіңе мәлім болар.
КОФЕНІ ҚАШАН ЖӘНЕ КІМ ОЙЛАП ТАПТЫ?
Кофені кім және қашан ойлап тапқанын нақты айту мүмкін емес - бәрі аңыздан басталды.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН БИСКВИТ
Алдын ала дайындалған негізгі бисквит қамырына қуырылған, ұсақтап туралған, ет тартатын машинкадан өткізілген немесе келіге түйілген жаңғақ (фундук немесе самырсын жаңғағы) қосылады.
Неге қаламның қақпақшасы осылай болуы тиіс?
Шарлы қаламды барлығы біледі. Бірақ, қаламның қақпақшасы неге осылай болатынын ешкім ойламаған.