БАДАМБУРА
Категориясы: Тағам
Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.
Бір килограмм бадам-бура жасау үшін 465,4 грамм жоғары сортты ұн, 225,7 грамм қаймақ, ішіне салу үшін 208,4 грамм құм шекер, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған ішіне салатын 208,4 грамм (250,0 грамм тазартылмаған бадамға тең) бадам, майлап, арасына жағатын 60,1 грамм сарымай, үстіне себетін 26,0 грамм қант ұлпасы және ішіне салатын 1,7 грамм кардамон жұмсалады. Бұл тағамның бетінде бедері болады және қант ұлпасы себіліп қойылады. Ылғалдылығы 8,8-10,8 процент.
Жарияланған-2016-03-02 10:15:32 Қаралды-1743
АНТАРКТИДА ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Мұз құрлығының ресми ашылған күні 1820 жылдың 28 қаңтары болып есептеледі.
Жержаңғақ динамиттің ингредиенті болып табылады
Сіздер динамиттің жержаңғақтың көмегімен жасауға болатындығын білдіңіздер ма?
ҚЫЗЫЛҚҰМ ӨҢІРІ
Қызылқұм өңірі - Әмудария (Өзбекстан) мен Сырдария (Қазақстан) өзендері аралығын алып жатқан құмды алқап. Басқаша айтқан-да, солтүстік-батысы Арал теңізіне, оңтүстік-шығысы Өзбекстандағы Зеравшан аңғары мен Нұратаға ұласады. Қызылқұм кұмды алқабының аудан
ҚАУЫНҚАҚ
Еті тығыз, құрамында қанты көп қауынның қабығы аршылып, дәні алынып тасталынады да жұқалап тіліктерге тілінеді. Олар таза шыптаның үстіне бір-біріне тигізбей салынып, кептіріледі.
НЫШАЛДА
Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай. Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.