UF

БАДАМБУРА

Категориясы: Тағам


Самса түрінде ішіне бадам салынған қамырдан жасалған тағам осылай аталады.

Бір килограмм бадам-бура жасау үшін 465,4 грамм жоғары сортты ұн, 225,7 грамм қаймақ, ішіне салу үшін 208,4 грамм құм шекер, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған ішіне салатын 208,4 грамм (250,0 грамм тазартылмаған бадамға тең) бадам, майлап, арасына жағатын 60,1 грамм сарымай, үстіне себетін 26,0 грамм қант ұлпасы және ішіне салатын 1,7 грамм кардамон жұмсалады. Бұл тағамның бетінде бедері болады және қант ұлпасы себіліп қойылады. Ылғалдылығы 8,8-10,8 процент.

  Жарияланған-2016-03-02 10:15:32     Қаралды-1111

Мәлімет сізге көмек берді ма

МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ

...

Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НАУАТ (кинза шекері)

...

Жіпке ілінген ірі, жылтыр, мөлдір келетін қанттың бір түрі. Оны жасау үшін құмшекер және қосымша материал ретінде ақ жіп пайдаланылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨМБЕ - КӨМІП ПІСІРГЕН БІР УАҚ МАЛДЫҢ ТҰТАС

...

Қазақ халқы көмбелерді үйден гөрі түзде көбірек дайындаған. Көмбе - көміп пісірген бір уақ малдың тұтас еті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

...

Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ

...

Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САБУНИ АЛУАСЫ

...

Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »