«АССОРТИ» РАХАТ-ЛУКУМЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - жеміс мармелады сияқты тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Дайындау технологиясының басқа рахат-лукумдарды дайындау технологиясынан айырмашылығы жоқ. Тек масса қайнағаннан кейін үстіне бояу, жеміс-жидек, немесе цитрус пюресі қосылады.
Бір килограмын жасауға 640,0 грамм құм шекер, үстіне себілетін 96,0 грамм қант ұлпасы, 110,0 грамм маис крахмалы, 1,6 грамм лимон қышқылы, 0,05 грамм бояу, 280,0 грамм жеміс-жидек немесе цитрус пюресі және 2,0 грамм жеміс-жидек немесе цитрус эссенциясы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 15:05:07 Қаралды-2722
ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ
![...](https://i.postimg.cc/xTGcQPMB/1.jpg)
«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.
БЕХИ ДУЛМА (ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН АЙВА)
![...](https://i.postimg.cc/T3bm91ws/1.jpg)
Піскен айва жемісінің түктері алынып тасталып, ортасы дәнімен алынады да салқын сумен шайылады.
Дәм қабық (корица) қосылған бисквит
![...](https://i.postimg.cc/gktYYLXz/1.jpg)
Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.
КАВКАЗ ОВЧАРКАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/MG4Trj6Q/1.jpg)
Кавказ овчаркасы - ертеден келе жатқан отандық бақташы ит тұқымы. Бұған адам әсері аз тиді де өзінің алғашқы типін таза сақтап қалды. Ол тек ауа райының жағдайына қарай кейбір қасиеттерін ғана өзгертті.