UF

Дәм қабық (корица) қосылған бисквит

Категориясы: Тағам


Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.

Қатырған жұмыртқа қоспасы мен қант универсалды машинамен әбден шайқалады да (30-40 минут бойы) үстіне ұн салынады. Содан соң біркелкі масса алынғанша тез-тез араластырылады. Иленіп болған қамырдың ылғалдылығы 35-37 процент болуға тиіс.

Дайын болған қамыр сол бойда мөлшері 200 х 200 миллиметр қаңылтыр формаға салынады, оған алдын-ала қағаз төселіп қойылады. Әуелі қамырмен форманың жартысы, содан соң үштен бір бөлігі толтырылады да қамырдың бетіне қалың және біркелкі етіліп ұнталған дәм қабық (шамамен формадағы қамыр массасының 2,5-3,0 процентіндей) себіледі. Содан соң тағы да форманың 1/2-1/3 бөлігіндей қамыр салынады.

Әр формадағы қамырдың бетіне шамамен қамыр массасының 2,5-3,0 процентіндей туралған бадам дәні себіледі.

Бадам сеуіп болысымен қамыр шөгіп кетпес үшін температура 180-200 градусқа жеткізіледі де, 35-45 минут бойы бірден пісіріледі.

Пісіріп болған соң ішіне қағаз төселген астаушаларға салқындатылған бисквит салынады.

Бір килограмм бисквит жасауға 347,8 грамм жоғары сортты ұн, 347,8 грамм құм шекер, 521,7 грамм жұмыртқа қоспасы, арасына салатын 10,4 грамм дәм қабық, кептірілген, тазартылып, туралған 34,8 грамм бадам (бұл 41,7 грамм тазартылмаған бадамға тең) жұмсалады. Бұл бадаммен тағамның беті әсемделеді.

Дайын бисквиттің формасы төрт бұрышты, түсі ашық қоңыр, бетіне ұнтақталған бадам себілген. Ылғалдылығы – 22-24 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 15:58:42     Қаралды-2132

Мәлімет сізге көмек берді ма

ФРИЗБЕН НЕ БЕЗЕНДІРЕДІ?

...

Афина Акропольдегі әйгілі грек ғимараты Парфенон скульптуралық фризбен безендірілген. Үйдің ішкі не сыртқы қабырғасының мүсіндермен не бояумен...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ДӨҢГЕЛЕК ҚУЫРМА-ҚАТТАМА (печенье)

...

Бадам іріктеліп алынып, үккішке салынып ұнтақталады. Арнайы бадам үккіш болмаса, бадамды қантпен және екі жұмыртқаның ағымен араластырып, көзі кішкентай ет тартатын машинкадан 2-3 рет өткізу қажет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӨНДІРІСТЕ ҚАҒАЗДЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

...

Бүгінгі күнде қағаз да барлық істе адамдарға машиналар көмектесетін алып комбинатта даярланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Ірімшіктен жасалған ай

...

Мүмкін, Ай тек балалардың елестетуінде ғана үлкен, домалақ ірімшіктің түйірі сияқты пайда болуы мүмкін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

...

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЙЫЛЖАПЫРАҚ СҮЙСІН ЖӘНЕ ТЕЛПЕК СҮЙСІН

...

Бұл – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Сабағы қуыс, жапырақтары көп.

ТОЛЫҒЫРАҚ »