БУКОВИН ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Бұл - ысқыштан өткізілген жаңғақ және қант ұлпасы қосылған май массасы.
Бір килограмын жасауға 568,6 грамм құм шекер, 264,4 грамм үккіштен өткізіліп қуырылған кешью жаңғағы (бұл 281,8 грамм кептірілмеген жаңғаққа пара-пар), 137,7 грамм су-май немесе кондитерлік май, 69,8 грамм какао ұнтағы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Тағам шоколад және боялмаған таяқша түстес болады. Біреуінің салмағы 7 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы - 1,2-1,4 процент.
Жарияланған-2016-03-01 14:39:04 Қаралды-1587
СУРЕТ МАЙЛЫ БОЯУЛАР ПАЙДАЛАНУЫ
![...](https://i.postimg.cc/v8kTg4Sc/1.jpg)
Қазір суретшілердің көбі майлы бояуларды пайдаланады, ал бір кезде олар адамзатқа атымен белгісіз болатын.
ШЕКЕР-ШҮРЕК
![...](https://i.postimg.cc/25VmyW5F/1.jpg)
Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).
ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ЕҢ ЖАҚСЫ ЖҮЗІМ СОРТТАРЫНЫҢ СИПАТТАМАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/59Ds4Pg7/1.jpg)
Жүзімнің қазіргі қолданылып жүрген, аудандастырылған сорттары ұсынылады.
ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/cJHz3DHg/1.jpg)
Жүзім немесе курага мен бадам салынып, бұлғанған кәмпит массасы, яғни белокпен шайқалған қант-сірне шырыны осылай аталады. Өлшенетін етіп шығарылады.
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ
![...](https://i.postimg.cc/SQTRfBMB/1.jpg)
Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.