ЖАҢҒАҚ ШӘРБӘТІ
Категориясы: Тағам
Бұл - грек жаңғағының дәні мен цукат қосылған сүт-помада-кәмпит массасы.
Бір килограмм жаңғақ шәрбәтін жасауға 415,1 грамм помадаға арналған құм шекер, 102,5 грамм помадаға арналған сірне, 227,4 грамм помадаға арналған қойылтылған сүт, 151,2 грамм грек жаңғағы, 176,6 грамм цукат және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Шәрбәт төрт бұрышты қалақшалар сияқты болады. Салмағы 4 килограмнан аспайды. Ылғалдылығы – 10-12 процент.
Жарияланған-2016-03-01 14:26:17 Қаралды-2815
АЛХОРЫ САМБУГЫ
Іріктелініп алынған алхоры жуылып, сүйектерінен арылтып, үстіне аздап су құйылады да, 10-12 минут бойы қайнатып пісіріледі.
ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ
Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.
МІРЖАҚЫП ДУЛАТҰЛЫ (1885-1935)
Міржақып Торғай өңірінде өмірге келген. Әкесі Дулат сауатты адам болған. Міржақып кезінде қазакша-орысша білім алған. Ақындық дарыны ерте дамыған. Оның шығармашылығы аса бай. «Серке» газетінде жарияланған «Жастарға», «Біздің мақсатымыз» атты өлең, мақалал
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ТҮПНҰСҚА
Біз картинаны не мүсінді көріп: «Бұл түпнұсқа ғой», - деп ерекше ізет білдіреміз.
ЕҢ АЛҒАШ ЗӘУЛІМ ҒИМАРАТ ҚАЙ ЖЕРДЕ САЛЫНДЫ?
Бірінші көпқабатты ғимарат 1885 жылы Чикагода пайда болды деп есептеледі.