UF

ТЕЙГЛАХ

Категориясы: Тағам


Бұл - қантқа салып қуырған жаңғақтарға ұқсайтын, домалақтап пісіріліп қант пен балға салып қуырылған ұннан жасалатын тағам.

Қамыр илеу процесі әдеттегідей. Қамырдың ылғалдылығы 27-30 процент болады. Диаметрін 7-10 милиметрден асырмай созылған қамыр ұзындығы 10-12 миллиметр болатындай етіліп кесіліп барып пісіріледі. Содан соң ол бал-қант сірнесіне салынып қайнатылады да, 30-40 миллиметр қалыңдықта жайылады. Үстіне ұнталған бадам себіліп, жан-жағы 50-60 миллиметрден келетіндей етіліп қиғаш төрт бұрыштап кесіледі. Содан соң астаушаларға салынып, сауда орындарына жөнелтіледі.

Бір килограллын жасау үшін 558,6 грамм жоғары сортты ұн, 304,7 грамм жұмыртқаның сары уызы, 177,8 грамм қант, 12,7 грамм сарымай, 1,8 грамм көмір қышқыл аммоний, 228,5 грамм бал және 20,3 грамм бадам жұмсалады.

Тейглахтың ылғалдылығы 8,5 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 7 күн.

  Жарияланған-2016-03-02 16:01:56     Қаралды-859

Мәлімет сізге көмек берді ма

ШАШУБАЙ ҚОШҚАРБАЕВ

...

Шашубай Қошқарбаев (1865-1952) - қазақтың белгілі айтыскер ақыны, сазгер, әнші, гармонь, домбыра аспаптарында шебер орындаушы. Ол Қарағанды облысындағы «Қызыл шоқы» деген жерде дүниеге келіп, ғасырға жуық ғұмыр кешті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПИНГ-ПОНГ СПОРТЫ

...

Алғашқы пинг-понг (стол теннисі) бәсекесі 1900 жылы Англиада өткізілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

...

Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ШӘРБӘТІ

...

Бұл - грек жаңғағының дәні мен цукат қосылған сүт-помада-кәмпит массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ ГИМНАСТИКА ТАРИХЫНАН

...

Көркем гимнастиканың өмірге жолдама алған жері Европа контингенті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙМАҚҚА ЕЗІЛІП, ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР НЕМЕСЕ ЦУКАТ ҚОСЫЛҒАН ҚҰРТ

...

Кептірілген жемістер жақсылап іріктеледі, сортталып, жуылады. Ірілері бөліп туралады. Ыдысқа салынып дайын болғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »