БАЛСЫЗ КҮНБАҒЫС КӘЗИНЕГІ
Категориясы: Тағам
Бұл - күнбағыс дәнінен жасалатын төрт бұрышты немесе қиғаш төрт бұрышты тәтті тағам. Бадамнан жасалатын кәзинек схемасы бойынша дайындалады. Бұйым тығыз жабылатын қақпағы бар қаңылтыр қораптарға салынады.
Бір килограмм кәзинек жасау үшін 407,2 грамм қант, 126,9 грамм сірне, 548,5 грамм күнбағыс дәні жұмсалады.
Балсыз кәзинектің негізгі көрсеткіштері мынадай: бір килограмында кемінде 63 данасы болады. Ылғалдылығы - 3 процент, қорапқа салғандағы салмағы - 3 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 ай.
Жарияланған-2016-02-22 18:26:05 Қаралды-1471
БҰҚАРДЫҢ ДОМАЛАҚ КАРАМЕЛЬДЕРІ (БҰҚАР ШАРЛАРЫ)

Бұл - оралмаған, шар сияқты домалақ карамельдер. Бетінде түрлі түске боялған жолақтары болады. Беті құрғақ, қолға жабыспайды.
КЕБЕП (ШАШЛЫҚ) КӨП БОЛМАЙДЫ

Қой етінің жұмсағынан әр кесегінің салмағы 15-16 грамнан келетіндей етіліп туралады да, тұздалып, бұрышталады.
ЖЕМІС ШЫРЫМДАРЫНАН ЖАСАЛАТЫН ҚАЙНАТПАЛАР (варенье)

Қайнап жатқан суға қант салынады. Ол еріп кеткеннен кейін бөктірілген желатин қосылып, қайнағанша қыздырылады.
ҚАБАТТАЛҒАН ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН АЛМА

Қабатталатын қамыр былай дайындалады: суға тұз және лимон қышқылы салынып, ерітіледі, жұмыртқа және ұнның оннан тоғыз бөлігін қосып қамыр иленеді.
СӘУЛЕТ ӨНЕРІНІҢ ЖЕТІСТІКТЕРІ

Тәуелсіздік кезеңінен бері Қазақстанның көптеген қалалары мен ауылдарының, әсіресе, Алматы және Ақмола облыстарының келбеті айтарлықтай өзгерістерге ұшырады. Ірі-ірі әкімшілік ғимараттары мен тұргын үй кешендері, көптеген жаңа ескерткіштер пайда болды.