UF

ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН РУЛЕТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ішіне жаңғақ салынып, қамырдан жасалған тағам.

Дайын қамыр 300 грамнан бөлініп, 4-5 миллиметр қалыңдықта дөңгелек қылып жайылады. Осылай жайылған қамырдың үстіне қалыңдығын бірдей етіп ішіне салатын 200 грамм жаңғақ жайылады да рулет етіп оралады. Бетін жұмыртқаның сары уызымен майлап, температурасы 190-200 градус пешке қаңылтыр табақтарға салып, 30-35 минут бойы пісіріледі. Салқындатылған рулет астына қағаз төселіп, астаушаларға қабырғасынан (тігінен) салынады.

Қамыр, ішіне салатын жаңғақ және оның ылғалдылық мөлшері жаңғақ түтікшелерін жасағандағы мөлшердей. Бұл рулеттің формасы ұзыншалау батон секілді болады, түсі күңгірт сары, беті жылтырап тұрады. Дәмі сол тағамның өзіне ғана тән, аздап дәм қабың иісі шығады. Ылғалдылығы 14-17 процент.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-02 10:24:08     Қаралды-2166

Мәлімет сізге көмек берді ма

ВИНДСЕРФИНГ

...

Виндсерфинг - дегеніміз желкенді ағаш деген ұғымды білдіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРТОПҚА ОРНАТЫЛҒАН ЕСКЕРТКІШТІ ЕСТІГЕНДЕРІҢ БАР МА?

...

Әлемнің әр түкпірінде түрлі үй және жабайы жануарларға орнатылған ескерткіштер бар екендігі белгілі. Ал, өсімдіктерге орнатылған арнайы ескерткіштер тіпті саусақпен санарлық.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ҚОСЫП, ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ТОҚАШ

...

Салқын белок шайқалып, әбден көпіршітіледі. Оған аз-аздан қант себіледі (қантқа алдын-ала ванилин қосылады).

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНТ АЛЫНАТЫН АҒАШТЫ БІЛЕСІҢДЕР МЕ?

...

Біздің түсінігімізше қант - қант қызылшасынан немесе қант қамысынан алынатыны белгілі. Ал, ағаштан қант жасалатыны бізге онша таныс емес. Ол қандай ағаш, қайда өседі, қант қалай алынады және т.б.? Ғалымдар үйеңкінің 150-ден астам түрі бар деп есептейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ

...

Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕРЕКШЕ НЫСАНДЫ АРАЛДАР

...

Біз айналадағы әлемге қарап, кейбір өзімізге таңғаларлықпен байқалатын нысандарды таныс бейнелерге ұқсастыруға келетін болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »