КАПУСТА ҚҰЙМАҒЫ
Категориясы: Тағам
Құрамы:
200 грамм капуста, жарты жұмыртқа, 1 шай қасық кепкен нан ұнтағы, 2 шай қасық май, 1 ас қасық қаймақ, кесенің 1/4 бөлігіндей сүт, тұз татымына қарай.
Дайындау тәсілі:
Капуста тазартылып, жуылады. Ұсақтап туралады да, үстіне сүт құйылып жұмсарғанша бұқтырылады. Содан соң еттартқышпен тартылады да, тұздалып, шикі жұмыртқа құйылады. Кепкен нан ұнтағы салынып араластырылады да, табадағы қызып тұрған майға қасықпен бөліп-бөліп салып пісіріледі.
Жарияланған-2016-09-20 14:13:33 Қаралды-2176
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН БИСКВИТ
Алдын ала дайындалған негізгі бисквит қамырына қуырылған, ұсақтап туралған, ет тартатын машинкадан өткізілген немесе келіге түйілген жаңғақ (фундук немесе самырсын жаңғағы) қосылады.
ҚҰРМА САМБУГЫ
Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады.
СУПЕРҚАП ДЕГЕН НЕ?
Біздің алдымызда кітап жатыр. Ең алдымен оның мұқабасы көзімізге түседі. Оның қатты да, жұмсақ та болуы мүмкін. Жұмсақ мұқаба жәй қағаздан жасалады.
БІЗДІҢ ӘЛЕМ ТУРАЛЫ СІЗ БІЛМЕГЕН 15 КЕРЕМЕТ ФАКТ
Біздің әлем - шексіз жұмбақ. Күн сайын сіз ол туралы көптеген жаңа нәрселерді біле аласыз!
ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ
Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі.