ГРЕК ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН, БАЛ ЖАҒЫЛҒАН РУЛЕТ
Категориясы: Тағам
Дайын қамыр мөлшері 20 х 25 сантиметрден келетіндей етіліп жайылады. Оның бір шеті екінші шетінен жұқалау болуы керек. Қалың шетіне жұмыртқа, ал жұқалау шетіне бал жағып, ұнталған жаңғақ және қант себіледі. Қамырды жұқалау шетінен бастап орап, маймен майланған жұқа табаға салып, үстіне жұмыртқа жағылады. Қамырдың буы шығуы үшін ол 5-6 жерден таяқшамен тесіледі.
Рулет пеш температурасы 180-200 градусқа жеткізіліп, 30-40 минут бойы пісіріледі.
700 грамдық рулет жасау үшін 2 стакан ұн, ішіне салатын бір стакан грек жаңғағы, жарты стакан құм шекер, екі ас қасық бал, сегізден бір бөлік ұнталған дәм қабық, үстіне жағу үшін бір жұмыртқа жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-10 14:29:15 Қаралды-3020
ҒАРЫШ ТУРАЛЫ ЕҢ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Шексіз кеңістік кейде тіпті қорқынышты болса да, зерттелмеген және әдемі құбылыс.
АЛЬБОМ СӨЗ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?
Егер ежелгі римдіктен «Альбомның» не екенін сұрасаң, ол: «Альбом - ақ тақта. Латынша «альбум» - аппақ деген сөз.
Ағаш бақасы өзінің тәнін қатырады
Бұндай білгірлік Аляскада жай қажет. Ауаның температурасы төмендеген кезде бақаның қимылдауы қиынға соғады. Осы кезде ол өзін жай ғана қатырады, осы ретте ол тірі күйінде қалады. Ол демалмайды, бірақ жасушадағы сироп тәрізді сұйықтық қатпайды, ол сұйық кү
БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР
Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады.
ТҮРКІЛЕРДІҢ КӨНЕ ЖАЗБАЛАРЫ
Бағзы замандарда түркілер өз әліпбиін ойлап тапты. Ондағы әріптер қар бетіндегі құс іздеріне өте ұқсас, құйттай сына түріндегі сызықшалармен бейнеленді. Мұндай жазу «сына жазуы» (немесе ешкім сырын аша алмаған бұл жазулар «руна» деп аталады, руна сөзі гот