UF

БАДАМ ТҮТІКШЕЛЕР

Категориясы: Тағам


Ішіне бадам дәні салынған қамырдан жасалатын тағам осылай деп аталады. Қамырды дайындау әдісі, оны бөлу жолдары, сондай-ақ температурасы мен ылғалдылығы жаңғақ түтікшелерін жасағандағыдай. Ішіне салу үшін бадам пайдаланылады. Оны дайындағанда алдын ала қайнаған сумен шарпылады да қабығынан тазартылып, кептіріледі. Тұралған құрғақ бадам құм шекермен, ұнталған кардамонмен және коньякпен араластырылады.

Маймен майланып қаңылтыр табақшаларға салынған түтікшелер температурасы 200-300 градусқа жеткізілген пешке қойылып, 25-35 минут бойы пісіріледі. Піскен соң салқындатылған түтікшелер қағаз төселген астаушаларға салынып, бетіне қант ұлпасы себіледі.

Бір килограмм түтікше жасауға 412,8 грамм жоғары сортты ун, 187,7 грамм қаймақ, 118,2 грамм сарымай, 187,7 грамм бадамның тазартылған, кептіріліп, ұсақталған дәні, ішіне салатын 187,7 грамм құм шекер, ішіне салатын 4,9 грамм кардамон, ішіне араластыратын 3,0 грамм коньяк және үстіне себетін 33,8 грамм қант ұлпасы жұмсалады.

Дайын түтікшенің бір килограмында кемінде он бес данасы болады. Екі ұшы түтікше формалы, бадам дәні салынған тағам. Түсі аздап қана крем түсіне келеді. Үстіне міндетті түрде қант ұлпасы себіледі. Дәмі осы тағамның өзіне ғана лайық, кардамон иісі шығып тұрады. Ылғалдылығьі - 10 процент.

Ескерту: осы тағамға пайдаланылатын 187,7 грамм тазартылған, кептіріліп, ұсақталған бадам дәні 221,2 грамм шикі бадам дәніне тең келеді.

  Жарияланған-2016-03-01 15:38:45     Қаралды-20

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

СӘУЛЕ АУРУЬІ

...

Сәуле ауруы - бұл иондаушы сәуленің организмге әсер етуінен пайда болатын аурудың ерекше түрі. Сәуле ауруының адамда жедел (жоғары сәуле дозасын алған жағдайда) және созылмалы (егер төмен сәуле дозасын жиі алса) түрі болуы мүмкін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ

...

Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАГАЛТАЙ

...

Жағалтай көгершіннен сәл-ақ үлкен. Дене тұрқы - 35 см, салмағы 170-350 г. Жағалтай аталу себебі - сырт түсі қара жағал болып келеді. Жағалтайдың ту сырты қара қоңыр, бауыры ашықтау, сары жолақ тартып, сағал-сағал болып тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ҮЛКЕН ЕГІС ДАЛАСЫ ҚАЙСЫ?

...

Бүкіл алқап жайылған алтын кілем секілді. Бұл - бидай, еліміздің астығы. Жел тұрса болды, теңіз суы шайқалғандай, даланы алтын түсті, сарыала толқын басады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?

...

Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.

ТОЛЫҒЫРАҚ »