ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА
Категориясы: Тағам
Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады. Белок пен қант ұлпасы араластырылып, оған курага малып алынады да кептіру үшін елекке салынады. Сыртындағы жылтыры кебе бастағанда оның үстіне түйілген қант себіледі. Кураганың орнына шие секілді тағы басқа жемістер пайдалануға да болады.
Бұл тағамға 500 грамм курага, 100 грамм қант ұлпасы, 3 грамм белок және 50 грамм түйілген қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 12:12:49 Қаралды-1990
АЛУА ӨНДІРУ
Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы
ШЕГІРТКЕЛЕР ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Шегірткелер туралы алғаш рет 8000 жыл бұрын шумер жазбаларында кездеседі.
ӘСІП ДАЙЫНДАУ ТӘСІЛІ
Әсіп дайындау үшін қойдың ішегі бірнеше рет жылы су жүгіртіліп тазартылады. Ақырында тұзды су жүгіртіледі.
ЖАСАНДЫ СҮТ ӨЛГЕН АДАМНЫҢ ДЕНЕСІН ШІРІТПЕЙДІ
Өкінішке қарай, ауылда тұрып, сиыр ұстамасаң, осы күні дүкен сөрелерінен табиғи сүт сатып алу қиын.
БҰҚАР ЖЫРАУ
Бұқар жырау 1668 жылы Баянауыл жерінде дүниеге келген. Жүз жылдан аса өмір сүрген Бұқар шамамен 1781 жылы қайтқан. Әкесі Қалқаман арғын руынан шыққан атақты батыр болған.
САРЫМСАҚ - АС ҚОРЫТУ ЖҰМЫСТАРЫН ЖАҚСАРАДЫ
Бронх демікпесін, шеменді, тұмауды, қан қысымының көтерілуін емдеу үшін халық арасында сарымсақ кеңінен қолданылады.