ҚАНТҚА САЛЫНҒАН КУРАГА
Категориясы: Тағам
Курага жақсылап жуылып, кептіріледі. Қант улпасы, түйген қант және белок дайындалады. Белок пен қант ұлпасы араластырылып, оған курага малып алынады да кептіру үшін елекке салынады. Сыртындағы жылтыры кебе бастағанда оның үстіне түйілген қант себіледі. Кураганың орнына шие секілді тағы басқа жемістер пайдалануға да болады.
Бұл тағамға 500 грамм курага, 100 грамм қант ұлпасы, 3 грамм белок және 50 грамм түйілген қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 12:12:49 Қаралды-2302
Дәм қабық (корица) қосылған бисквит
Бұл тағам шайқалған қамырдан жасалады да арасына дәм қабық салынады.
БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?
Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.
ТАҢҒЫ АСҚА АРНАЛҒАН 30 РЕЦЕПТ БУТЕРБРОДТАР
Таңғы асқа арналған 30 рецепт бутербродтарды ұсынамыз.
ОРАЗ МҰХАММЕД ДАСТАНЫ
Казақ жері туралы жазылған тарихи еңбектердің бірі - «Жылнамалар жинағы». Кітап «Ораз Мұхаммед дастаны» деп те аталады. Оны XVII ғасырдың басында қазақ халқының ғұлама ғалымы, белгілі биі Қадырғали Қосымұлы Жалайыр жазған.
ЖАЯ – ЖЫЛҚЫНЫҢ САУЫР ЕТІ.
Оны сүрлеуге, қақтап кептіруге, сондай–ақ ыстауға да болады. Әуелі жая 10 сантиметр қалыңдықта сылынып алынады.