БАЛ ЖАҢҒАҚТАР
Категориясы: Тағам
Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді. Ол жаңғақ түрінде домалақталып, маймен майланып, ұн себілген табақтарға салынады. Орташа қыздырылған духовкаға қойып пісіріледі.
Бұл тағамға стаканның 3/4 бөлігіндей бал, 1 стакан қант, 3 ас қасық сарымай, стаканның 1/4 бөлігіндей жаңғақ, бір шымшым ваниль қанты, бір шай қасық тағамдық сода, 1 стакан ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 14:05:57 Қаралды-2734
КУЛТЕГІН ЕСКЕРТКІШІ
Күлтегін ескерткіші 1889 жылы орыс археологиялық-экспедициясының басшылығымен Көкшін-Орхон өзенінің оң жағалауынан Кіші-Цайдам деген жерден табылған. Бұл ескерткіш Түрік империясының тарихы жайлы әңгімелейді.
КӨҚТЕМДІК ЖАНАРГҮЛ
Көктемдік жанаргүлдің шикізаты аптекаларда тұнба жасау үшін, ал заводтарда галенді препараттар мен гликозидтер алу үшін қолданылады.
СҮҢГУІР ҚАЙЫҚТЫҢ ІШІНДЕ НЕ БАР?
Суға кез келген әйнек сынығын тастап көр - ол су түбіне шым батып жоғалады.
ОҒЫЗДАР
Оғыздар - түркі тілдес тайпалар. Тарихта V ғасырдан бастап белгілі. Олар ертеректе Жетісу өңірін мекендеген.
ҚАРА ҚАРАҚАТ – ВИТАМИНДІ ӨСІМДІК
Қара қарақат – биіктігі 125 сантиметрге жететін, бұталы өсімдік.
ШАЛКИІЗ ТІЛЕНШІҰЛЫ
Шалкиіз Тіленшіұлы - қазақтың ортағасырлық жыраулық поэзиясының аса көрнекті өкілдерінің бірі. Шамамен 1465-1560 жылдары өмір сүрген ол Батыс Қазақстан жерінде дүниеге келген. Шалкиіздің шығармаларына Қазтуған, Асан Қайғы және Қодан Тайшы ақындардың жырла