UF

«ҚАРАКӨЗ» ҚУЫРМАСЫ

Категориясы: Тағам


Қаракөз қуырмасын жасау үшін белок пайдаланылады. Сары уызынан мұқият тазартылған белок салқындатылады, көпіршітіліп шайқалады. Шайқауды доғармастан оның үстіне құм шекер әуелі аз-аздан, соңынан мол етіп қосылады. Жалпы шайқау уақыты – 25-30 минут. Шайқалған белок массасына іріктелген көкнәр дәні қосылып, тез-тез араластырылады.

Шайқап болғанда белок көлемінің 5-6 есе артуы керек.

Алынған масса үстіне қағаз төселген немесе аздап май жағылған табақтарға қағаз немесе кондитер қалтасынан сығып, түймедағы гүлі сияқты етіп салынады да температурасы 100-110 градус пешке қойылып, 30-40 минут бойына пісіріледі.

«Қаракөз» қуырмасын жасауға 4 стакан қант, 4 жұмыртқаның ағы, 2 ас қасық көкнәр, бір шымшым ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-03 15:28:51     Қаралды-2078

Мәлімет сізге көмек берді ма

ИТБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Медицинада итбүлдірген жапырақтарын ұнтақ немесе қайнатып алынған тұнба турінде қызылшамен ауырған адамның қызуын түсіруге және асқазан сөлінің қышқылын баяулатуға қолданады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНТ ЧУРЧХЕЛАСЫ

...

Қант сірне мен агарға қосылып, ылғалдылығы 20 процентке жеткенше қайнатылады да сілікпе массасы дайындалады. Оған жүгері крахмалы қосылады. Ром эссенциясы мен ванилин қосылып, хош иіс береді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДОСПАМБЕТ ЖЫРАУ

...

Доспамбет жырау - қазақтың белгілі ақыны әрі қолбасшысы. XV ғасырдың 90-шы жылдары Азау қаласында (қазіргі Ростов облысында) дүниеге келген. Ол Кіші Ноғай ордасының әскери шонжарлар отбасынан шыққан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰРЫШ ЖАЛБЫЗ - БРОНХ ҚАБЫНҒАНДА ЕМ

...

Бұрыш жалбыз – биіктігі 1 метрге жететін көп жылдық шөп тектес өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАҒАЗДЫ ТАПҚАН КІМ?

...

Ежелгі Египетте болашақ хатшы-жылнамашыларды әуелі сөздердің, әріптердің таңбаларын балшыққа емес, папирусқа жаздырып үйреткен.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАҚ-ШАҚ

...

Үн, сүт, қант, жұмыртқа, аздап арақ қосылып, жұмсақ қамыр иленеді. Ол бірнеше бөлікке бөлініп, 1 сантиметр қалыңдықта созылады. Созылған қамыр самырсын жаңғағының үлкендігіндей етіліп туралып, қуырылады. Бәрінің бірдей қуырылуы үшін араластырып тұру керек

ТОЛЫҒЫРАҚ »