UF

БАКУ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген. Беті жаңғақпен әсемделген. Мұның да дайындалу технологиясы алдыңғы пахлаваның дайындалу технологиясындай.

Бір килограмм тағам жасауға 249,8 грамм жоғары сортты ұн, 33,0 грамм қаймақ, 138,9 грамм ерітілген сарымай, 50,9 грамм жұмыртқа, 1,7 грамм ашытқы, ішіне салатын 249,8 грамм құм шекер, үстіне себетін 49,9 грамм құм шекер, ішіне салатын 249,8 грамм лещина жаңғағы, ішіне салатын 3,1 грамм кардамон, 0,08 грамм запыран, үстіне құятын 18,0 грамм бал және әсемдеуге пайдаланылатын 8,0 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:13:01     Қаралды-1015

Мәлімет сізге көмек берді ма

МАРҚАКӨЛ ҚОРЫҒЫ

...

1976 жылы 4 тамызда Марқакөл қорығы ашылды. Марқакөл қорығы Оңтүстік Алтай алқабы мен Марқакөл табиғатын қорғау үшін құрылған. Негізгі мақсаты - ормандарды, өзендер мен сұлу көлдерді табиғи қалпында сақтап қалып, онда өмір сүретін терісі бағалы жануарлард

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҮКЖИДЕКТЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Мүкжидектің құрамында қант көп, лимон, бензой және хинин қышқылдары, пектин заттары, бояу заттары, С витамині бар. Халықтық медицинада - мүкжидек экстракты, сиробы, шырыны безгек ауруларымен ауырған адамның температурасын төмендетуге, құрқұлақ ауруын емде

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПУМИ

...

Бұл да ертеден келе жатқан бақташы ит тұқымының бірі. Венгрияның далалы аудандарында шығарылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰЛАН

...

Құлан - жылқы тектес тұякты жануарлардың бірі. Құлан «Қызыл кітаптың» қызыл парағынан орын алған. Оның тірілей салмағы 250-300 кг. Етінің дәмділігіне қызыққан аңшылар оны мүлде құртып жібере жаздаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҰЛТАНМАХМҰТ ТОРАЙҒЫРОВ (1893 -1920)

...

XX ғасыр басындағы қазақ поэзиясының жарық жұлдызы - Сұлтанмахмұт Торайғыров бар-жоғы 27 жас жасады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АҚ ТҰҢҒИЫҚ

...

Ақ тұңғиық - көпжылдық су өсімдігі. Тамыр-сабағы су астындағы топыраққа төселіп, дөңгелек, жүрек тәрізді жапырақтары су бетіне жайылып өседі. Гүлі кешке жабылып, күн шыққанда ашылады. Тұқымы ауа толған жеміс қабында тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »