ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ

ЖАҢҒАҚ ПЕН ЖҮЗІМНЕН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚ

Категориясы: Тағам


  Жариялаған   2016-03-15 17:58:31


Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, іріктеліп, жуылып кептірілген жүзім (сүйегінен арылтылған) және кепкен нан ет тартатын машинадан екі рет өткізіледі. Жүзім эссенциясы мен бал қосылып, жақсылап араластырылады да грек жаңғағының үлкендігіндей етіліп домалақтанады. Сөйтіп қант ұлпасына аунатылып, вазаға салып, шай дастарқанына қойылады.

Бұл тағамды жасауға 150 грамнан жаңғақ пен жүзім, 60 грамм кепкен нан, 50 грамм бал, 40 грамм қант ұлпасы және 0,5 грамм жеміс эссенциясы жұмсалады.