КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Категориясы: Тағам
Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі. Оған жұмыртқаның ақ уызы мен құм шекер, лимон қышқылы қосып араластырылып, үстіне курага қайнатпасына езіліп бөктірілген желатин сыздықтатыла отырып құйылады. Бұл масса мұздың үстіне немесе салқын суға қойылып, әбден шайқалады. Дайын тағам вазаға салынып дастарқанға қойылады.
Мұны жасауға 300 грамм курага, 100 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 1 грамм лимон қышқылы және 500 грамм су жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 15:17:48 Қаралды-2096
БАДАМ - ЖҮРЕККЕ ЖАҚСЫ
Бадам – онша биік емес, жоғарғы жағы жайыла өскен ағаш. Жапырақтары сопақша, шеттері ара тісті.
ШӨЛ ДАЛА – ТҰЛДЫР ДАЛА МА?
Ең үлкен шөл далалар - Азиядағы Гоби мен Африкадағы Сахара. Ал бізде - Қарақұм.
ЖЕРДЕ СУ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?
Біздің планетамыз шамамен 4600 миллиард жыл бұрын пайда болды
ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ
Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.