UF

КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК

Категориясы: Тағам


Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі. Оған жұмыртқаның ақ уызы мен құм шекер, лимон қышқылы қосып араластырылып, үстіне курага қайнатпасына езіліп бөктірілген желатин сыздықтатыла отырып құйылады. Бұл масса мұздың үстіне немесе салқын суға қойылып, әбден шайқалады. Дайын тағам вазаға салынып дастарқанға қойылады.

Мұны жасауға 300 грамм курага, 100 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, жұмыртқаның 100 грамм ақ уызы, 1 грамм лимон қышқылы және 500 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 15:17:48     Қаралды-2096

Мәлімет сізге көмек берді ма

МҰНАЙ НЕДЕН ТҰРАДЫ?

...

Мұнай – қою қызыл-қоңыр, кейде дерлік қара түсті майлы сұйықтық.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАДАМ - ЖҮРЕККЕ ЖАҚСЫ

...

Бадам – онша биік емес, жоғарғы жағы жайыла өскен ағаш. Жапырақтары сопақша, шеттері ара тісті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШӨЛ ДАЛА – ТҰЛДЫР ДАЛА МА?

...

Ең үлкен шөл далалар - Азиядағы Гоби мен Африкадағы Сахара. Ал бізде - Қарақұм.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ЕРЕКШЕ САЛЫҚТАР

...

Бұл мақалада салықтар туралы қызықты деректер келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕРДЕ СУ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?

...

Біздің планетамыз шамамен 4600 миллиард жыл бұрын пайда болды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ

...

Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »