БЕХИ ДУЛМА (ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН АЙВА)
Категориясы: Тағам
Піскен айва жемісінің түктері алынып тасталып, ортасы дәнімен алынады да салқын сумен шайылады. Грек жаңғағының дәні ет тартатын машинадан өткізіліп, қант қосып араластырылады. Осы массамен дайындалып қойылған айва жемісінің іші толтырылады. Содан соң олар бу кастрюлінің қабаттарына салынып, 30-35 минут бойы буға пісіріледі. Шай дастарқанына қойылатын тағам. Халықтық медицинада салқын тигенде қолданылатын дәру болып та табылады.
Бұл тағамға 1 килограмм айва, 300 грамм грек жаңғағының дәні, 200 грамм қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 19:15:45 Қаралды-2321
ШЫНЫ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?
Адамзаттың көптеген өнертабыстары сияқты, әйнектің пайда болуы кездейсоқ мәселе болды.
ӘСІП ДАЙЫНДАУ ТӘСІЛІ
Әсіп дайындау үшін қойдың ішегі бірнеше рет жылы су жүгіртіліп тазартылады. Ақырында тұзды су жүгіртіледі.
Бізге қанша уақыт ұйқы керек?
Біз ұйқы қашан біздің миымыз және денеміз демалған кезде болдаы деп ойлаймыз. Бұл олай емес; ұйқы бұл көптеген маңызды процестердің, қалыпқа келулердің және күш жұмсаулардың өтетін белсенді уақыттары. Ұйқы – денсаулыққа өте маңызды. Бірақ, шектен тыс көп
ЖАНР
Суретшілер әр қилы шығармалар тудырады. Біреуі табиғатты, екіншісі адамды бейнелесе, үшіншісі күнде көріп жүрғен қарапайым заттарды кескіндейді. Міне, шығармаларды сол нені бейнелегеніне қаран, жанрға бөлетін болған.
ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА
Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді.
20 ҒАСЫРДЫҢ НЕГІЗГІ ӨНЕРТАБЫСТАРЫ
20 ғасырдың негізгі өнертабыстары, оларсыз қазіргі адам өмір сүре алмайды