МУСКАТ ЖАҢҒАҒЫ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Категориясы: Тағам
Қант пен жұмыртқа араластырылып, он бес минут бойы шайқалады. Мұқият тазаланған бадам ұсақтап туралады да оған қосатын басқа заттармен қосып араластырылады. Үстіне ұн қосылып, қатты қамыр иленеді. Содан соң қамыр жайылып, әр түрлі етіліп кесіледі де қызуы орташа духовкаға салып пісіріледі.
Бұл тағамды жасау үшін 250 грамм қант, 250 грамм тәтті бадам, 2 жұмыртқа, 8 грамнан дәм қабық пен мускат жаңғағы, 4 грамм қалампыр, бір шай қасық лимон қышқылы және екі ас қасық ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:39:32 Қаралды-2881
ЕРТЕДЕ БОЯУЛАР НЕДЕН ЖАСАЛҒАН?
Ежелгі заманнан бері өсімдік бояуларын адамдар қару-жарақ, киім-кешек және үйлерді безендіру үшін қолданған.
ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН КҮЛШЕ (коржик)
Қант, жұмыртқа, қаймақ араластырылып, оған жуылған мейіз, жүгері үлпегі және сода қосылады да, 1 минут бойы тағы араластырылып, қамыр иленеді.
ҚАРҒАЛЫ КЕНІШІ
Археологтар 1939 жылы Алматы маңындағы Қарғалы шатқалынан көнеден қалған казына тапты. Бұл жерден 300-ге жуық алтынмен апталып, асыл тастар орнатылған, ғажайып өрнекті бұйымдар шықты. Табылған заттардың ішінде қосөркешті түйе мүсінделген сақина, адамды ке
КИЕЛІ СҰЙЫҚТЫҚ ДЕГЕН НЕ?
Түркі дүниесінде ағарғанды киелі сұйықтық (сакральная жидкость) деп санаған.