БАЛ ҚОСЫЛҒАН ІРІМШІК
Категориясы: Тағам
Шикі жұмыртқаның сары уызы, қант, ұнтақталған жаңғақ дәні және бал қосылып үгіледі. Осы қоспа ерітілген сарымайға салынып көпіргенше араластырылады. Содан соң үстіне үгілген ірімшік қосып, араластырылады да үстіне қаймақ құйылып, дастарқанға қойылады.
Бал қосылған ірімшік дайындау үшін 100 грамм майсыз сүзбе, 1 шай қасық бал, 1 шай қасық қант, 1 жұмыртқаның сары уызы, 1 ас қасық сарымай, 1 шай қасық ұнтақталған жаңғақ дәні, 1 ас қасық қаймақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 11:45:40 Қаралды-3050
МАХМҰД ӘЛ-ҚАШҚАРИ
Махмұд әл-Қашқари - бірнеше түркі тілдерін жақсы меңгерген әйгілі түрік саяхатшысы. Ол Ыстықкөлдін оңтүстік жағалауында орналасқан Барсхан қаласында дүниеге келген.
БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА
Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы
ШИЕ ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
Шие - раушан гүлділердің алхоры тұқымдас тармағына жататын ағаш өсімдігі. Шие жемісінің құрамында В1, С витаминдері бар. 10-15% қант, органикалық қышқылдар болады.
ҚАРА ҚАРАҚАТ – ВИТАМИНДІ ӨСІМДІК
Қара қарақат – биіктігі 125 сантиметрге жететін, бұталы өсімдік.
СУРЕТТІ БОЯУМЕН САЛУДЫ ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?
Бізге дейінгі мыңдаған жыл бұрын өмір сүрген ертедегі суретшілер үңгірдің қабырғасына, жартастарға... сонан соң өз денелеріне сурет салған екен