ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Бұл да ванильді рахат-лукум сияқты жасалады, тек масса қайнатылғаннан кейін оған грек жаңғағы қосылады.
Бір килограмын жасауға 632,0 грамм құм шекер, 94,8 грамм қант ұлпасы, 110,8 грамм крахмал, 73,6 грамм грек жаңғағы, 0,76 грамм лимон қышқылы және 0,2 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 14:58:10 Қаралды-2215
БАС ҚАЛАНЫҢ БАҒБАНШЫСЫН БІЛЕМІЗ БЕ?
Алматы - Алатаудың іргесінде орналасқан жасыл желекті қала. Осы қаланың бау-бақшаға айналуына зор үлес қосқан бағбаншылар қатарына Э.О. Баум, П.Рурдэ, Н.Моисеев, Е. Редько және т.б. атауға болады. Ал, Алматыда бау-бақша өсіруге улес қосқан Алаш азаматтары
ТҰШ БАУЫРСАҚ
Бұл көбінесе мерекелерде ғана дайындалады. Сүтке, майға, қантқа және жұмыртқаға ұн қосылып, қамыр иленеді.
КИНЗА НОГУЛЫ
Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.
АЛМАТЫНЫҢ ТӘТТІ НАНЫ
Бұл нанды жасау үшін май, қант, қатырылған (меланж) немесе қатырылмаған жұмыртқа, сода немесе аммоний араластырылады.