МУСКАТ ЖАҢҒАҒЫ САЛЫНҒАН ПЕЧЕНЬЕ
Категориясы: Тағам
Қант пен жұмыртқа араластырылып, он бес минут бойы шайқалады. Мұқият тазаланған бадам ұсақтап туралады да оған қосатын басқа заттармен қосып араластырылады. Үстіне ұн қосылып, қатты қамыр иленеді. Содан соң қамыр жайылып, әр түрлі етіліп кесіледі де қызуы орташа духовкаға салып пісіріледі.
Бұл тағамды жасау үшін 250 грамм қант, 250 грамм тәтті бадам, 2 жұмыртқа, 8 грамнан дәм қабық пен мускат жаңғағы, 4 грамм қалампыр, бір шай қасық лимон қышқылы және екі ас қасық ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:39:32 Қаралды-2855
СУ ШАҢҒЫСЫ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН
Су шаңғысы спортымен айналысушыларды кейде толқынмен жарысушылар деп атайды.
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ПОРТРЕТ
Кез келген суретші, біреудің бейнесін жасағанда, тек оның бет-әлпетін ғана емес, ішкі жан дүниесін де жеткізуге ұмтылады.
ЖАҢҒАҚ-БАЛ КЕКСІ
Бал қантпен, жұмыртқамен, ұнмен араластырылып, төртке бөлінген грек жаңғағының дәндері және мейіз қосылады. Бұл масса алдын-ала май жағылып, дайындалған кекс формасына салынып пісіріледі.
КУРАГАДАН ЖАСАЛҒАН САМБУК
Іріктелген курага мұқият жуылып, салқын суға салынады. 1-2 сағат бөктіріп алынады да дайын болғанша қайнатылып, содан соң үккішпен үгіледі.
ГЛОБУСТЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЙДЫ?
Біраз ғасырлар бойы қатырма қағаздан домалақтап жасаған шар - глобус адамдарға адал қызмет етіп келеді.
ТӨРТ ТҮЛІГІМІЗ ТҮГЕЛ БОЛСА
Қазақ халқы қолда өсірілетін түйе, сиыр, жылқы және қой-ешкіні төрт түлік мал деп атайды. Әр түліктің өзіндік орны бар, әрқайсысын шақыруға арналған одағай сөздер де түрлі-түрлі болып келеді.