UF

АЛМА СТРУДЕЛІ

Категориясы: Тағам


Бадам және жүзім араластырылған алма повидлосын арасына қабаттап салған қамырдан жасалған тағамды алма струделі дейді.

Қамыр илеу үшін 20 процент (ұнның массасына шаққанда) су қажет. Иленген қамырдың ылғалдылығы 29-31 процент болу керек. Ішіне салатын шикізаттар екі түрлі етігі, яғни біріншісі жүзімнен, қанттан және дәм қабықтан, екіншісі бадамнан және алма повидлосынан дайындалады.

Иленіп дайын болған қамыр 0,2-0,1 килограмнан бөлінеді. Содан соң олар алдымен бөлке сияқты домалақталып, артынан 1-3 миллиметр қалыңдықта жайылады. Жайылған қамыр ақ қаңылтырдан жасалған табаққа бірнеше қабат етіп салынады. Әр қабаттың арасы өсімдік майымен майланып тасталады. Қамырдың үстіңгі және оның астыңғы қабатының массасы 0,2 килограмнан, ортаңғыларыныкі 0,1 килограмнан келу керек. Дайын болған струдель 24 қабаттан тұрады. Оның екеуінің ішіне жүзім, қант, дәм қабық, ал екеуінің ішіне алма повидлосы мен бадам салынады. Струдельдің үстіне құм шекер себіледі. Содан соң қиғаш төрт бұрыштап кесіліп, температурасы 180-200 градус пешке қойылады да 25-30 минут бойы пісіріледі. Салқындағаннан кейін бұл тағам сол пісірілген табақтарымен қоса қақпағы бар астаушаларға салынады.

Бір килограмм струдель жасау үшін 336,1 грамм жоғары сортты ұн, 77,3 грамм өсімдік майы, 23,5 грамм жұмыртқа, 3,36 грамм тұз, ішіне салатын 198,3 грам алма повидлосы, тазартылып, кептіріліп, ұнтақталған, ішіне салатын 23,5 грамм бадам (бұл 28,2 грамм тазартылмаған бадамға пара-пар), ішіне салатын 2,3 грамм дәм қабық, ішіне салатын 84,0 грамм қант және ішіне салатын 336,1 грамм жүзім жұмсалады.

Дайын струдельдің формасы қиғаш төрт бұрышты, бадам және жүзім араластырылған, арасына алма повидлосы салынған, үстіне қант (құм шекер) себілген, ылғалдылығы 17-20 процент болуға тиіс.

  Жарияланған-2016-03-02 11:35:57     Қаралды-854

Мәлімет сізге көмек берді ма

БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ

...

Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР

...

Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛУА ӨНДІРУ

...

Біздің елімізде алуа ежелден өндіріліп келеді. Ол шығыстың тәтті тағамдарына жатады және құрамында 30-35 процент қант, 30-35 процент май, 15-20 процент шамасында азотты заттар болатын сіңімділігі жоғары өнім болып табылады. 100 килограмм алуаның калориялы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕГБИ СПОРТ ОЙЫНЫ

...

Регби спорты - футбол ойынымен бір күнде бір жылда дүнеге келген спорт.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛЫҚШЫ ТҰЙҒЫН

...

Балықшы тұйғын - қарағайлы орманның қарақшысы атанған батыл әрі жыртқыш құс. Ұясын биік кәрі ағаштың бұтақтарының діңге жақын жеріне салады. Сондықтан оны табу өте қиын. Ұясының ішіне жіңішке бұтақтарды төсейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮНЖІТ ГРИЛЬЯЖЫ

...

Бұл - күнжіт дәні мол салынған карамель сияқты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »